Gemeente Son en Breugel


Stimuleringsregeling Reclame en Gevelbeleid

In haar vergadering van 27 november 2007 heeft het college van Burgemeester en Wethouders een herziening van de stimuleringsregeling reclame en gevelbeleid voor het centrum van Son vastgesteld.
---

Met de vaststelling van het Reclame en Gevelbeleid in 2005 wilde het college stimuleren de uitstraling van de gevels en daarmee de centrumbeleving te verbeteren. Wij hebben echter geconstateerd dat mensen die gebruik zouden kunnen maken van de regeling, tegen een aantal zaken aanliepen. Het bleek dat zij:
o de financiële bijdrage te beperkt vonden;
o de administratieve handelingen als een te hoge drempel ervoeren; o onvoldoende bekend waren met deze regeling;

Ons college wil in korte tijd goede resultaten boeken om de centrumbeleving te versterken en heeft daarom besloten de stimuleringsregeling te herzien om zo een kwaliteitsimpuls te kunnen realiseren. Een aantrekkelijk centrum is een belangrijke factor voor het onderne-mings- en het vestigingsklimaat, zowel voor aantrekken van nieuwe klanten als voor uitbrei-ding van het winkelaanbod.

Aanpassingen
De belangrijkste aanpassingen in de stimuleringsregeling reclame en gevelbeleid centrum Son treft u onderstaand aan: o De financiële bijdrage betreft een cofinanciering tot 50% van de totale kosten van de gevelverbetering met een maximum bedrag van EUR 3.000 per uniek adres.
o De werking van deze regeling loopt tot 31 maart 2010 of eindigt eerder indien het be-schikbare budget is toegekend. o Het gebied waarvoor de regeling geldt is als volgt gedefinieerd: a) Nieuwstraat vanaf de Boslaan/Wilhelminalaan tot A. van de Venstraat

b) Heistraat
c) Airbornestraat
d) Raadhuisplein
e) Markt
f) Dommelstraat (tussen Markt en Emmastraat)
o Voor het gebied Nieuwstraat vanaf de Boslaan/Wilhelminalaan tot A. van de Ven-straat is ook een financiële bijdrage mogelijk voor het gedeelte van de gevel boven de eerste verdiepingsvloer.

Wij hopen dat deze stimuleringsregeling u als ondernemer, huurder of eigenaar van het vastgoed voldoende prikkelt om samen met de gemeente te investeren in de kwaliteit van ons centrum. Indien u nader geïnformeerd wenst te worden over deze regeling kunt u telefo-nisch contact opnemen met de heer R. Welten, bedrijvencontactfunctionaris, via 0499-491518 of per e-mail r.welten@sonenbreugel.nl

U kunt een de stimuleringsregeling en aanvraagformulier downloaden via www.sonenbreugel.nl, vervolgens kiest u thema's en subthema ondernemen.

De visie en spelregels over het reclame en gevelbeleid kunt u downloaden via www.sonenbreugel.nl, vervolgens kiest u beleid en beleidsnota's om deze notities te bekij-ken. Wij hopen van harte dat u gebruik zult maken van deze regeling om uw bijdrage te leveren aan een positieve uitstraling van ons centrum.