Gemeente Hoorn


Informatiebijeenkomst kinderopvang Dubloen

21 januari 2008 - Woensdag 30 januari organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over plannen voor een gebouw voor kinderopvang in het groengebied achter basisschool Dubloen in de Kersenboogerd. De bijeenkomst vindt plaats in het wijkcentrum, Brederodegracht 1, aanvang 19.30 uur.

Omwonenden hebben een schriftelijke uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst.

Met ingang van 1 augustus 2007 zijn basisscholen op grond van de Wet op primair onderwijs verplicht om - voor ouders die dat wensen - buitenschoolse opvang voor kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar te organiseren. In de wet is aangegeven dat deze buitenschoolse opvang wordt aangeboden in of in de nabijheid van scholen. In Hoorn hebben de schoolbesturen ervoor gekozen om deze opvang te organiseren door middel van een overeenkomst met de al in Hoorn werkzame kinderopvangorganisaties.

In de wijk Kersenboogerd is een tekort aan opvangplaatsen. De gemeente overweegt daarom medewerking te verlenen aan een initiatief van de Stichting Kinderopvang Hoorn (SKH) om een gebouw voor kinderopvang te realiseren in het groengebied achter de school aan de Dubloen. Op dit moment zijn twee plekken in het groengebied in beeld. Deze plekken worden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst.

Het project is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Dit betekent dat om medewerking aan een aanvraag om bouwvergunning te kunnen verlenen, toepassing van de vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening nodig is. In dat kader moet een eventuele aanvraag om bouwvergunning worden gepubliceerd en bestaat de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen.