Snel opvragen internetinformatie op mobiele telefoon met nummersurfen


GOUDA, 20080121 -- Numdex introduceert vandaag nummersurfen op haar website voor mobiele telefoons numdex.nl. Hiermee wordt het opvragen van internetinformatie op een mobiele telefoon eenvoudiger. Nummersurfen is het aan de hand van een enkel trefwoord opvragen van informatie. Het invoeren van het trefwoord gaat echter niet met letters maar met cijfers. Voor elke letter wordt de overeenkomstige cijfertoets gekozen waarop de letter voorkomt. Het trefwoord 'weer' komt bijvoorbeeld overeen met de cijfers 9337. Aan elk trefwoord is passende informatie gekoppeld die geschikt is voor een mobiele telefoon. Samen met gebruikers en bedrijven wil Numdex het aantal trefwoorden uitbreiden.

Huidige obstakels

De website voor een PC is veelal niet geschikt voor een mobiele telefoon. Webadressen van websites voor mobiele telefoons zijn echter niet eenduidig. Hierin bestaan veel varianten zoals: www.bedrijfsnaam.nl/mobiel of mmm.bedrijfsnaam.nl of bedrijfsnaam.mobi. Een alternatief is een zoekmachine. Het invoeren van tekst met een numeriek toetsenbord gaat echter niet handig. Binnen menusystemen is het vaak even zoeken naar de juiste website. Kortom, het is nu omslachtig snel relevante informatie te vinden op een mobiele telefoon.



Nummersurfen

Numdex wil met nummersurfen het vinden en opvragen van informatie op een mobiel vereenvoudigen. Een ingevoerd trefwoord leidt direct tot relevante informatie. Deze informatie is geschikt voor gebruik op een mobiele telefoon. Het trefwoord wordt ingevoerd met cijfers. Op de cijfertoetsen van elke mobiele telefoon staan standaard een set van letters. Invoeren van alleen de cijfers overeenkomstig de letters van het trefwoord is voldoende. Op de website numdex.nl wordt daarom uitsluitend naar cijfers gevraagd. Met nummersurfen bestaat het woord 'trein' bijvoorbeeld uit slechts 5 toetsaanslagen. Het woord als letters invoeren kost 11 toetsaanslagen.

Gebruikers van een smartphone met een volledig alfanumeriek toetsenbord kunnen het trefwoord direct als tekst invoeren. Numdex zal dit vertalen naar de juiste cijfers en de gebruiker vervolgens direct doorsturen naar de gelinkte webinformatie.



Uitbreiden trefwoordenregister

Numdex heeft reeds een groot aantal voor de hand liggende trefwoorden gekoppeld aan passende webinformatie voor mobiele telefoons. Samen met gebruikers en bedrijven wil Numdex het aantal trefwoorden met relevante webinformatie verder laten groeien. Gebruikers kunnen nog 'lege' trefwoorden aanmelden. Numdex koppelt, indien beschikbaar, hier passende informatie aan. Bedrijven worden uitgenodigd hun merk- en productnamen of andere kenmerkende woorden voor hun website voor mobiele telefoons te registreren bij Numdex.





Numdex