Jaarrekeningen gemeente Veghel misleidend


Gemeente Veghel hief in 2005 en 2006 onnodig Onroerendezaakbelasting

VEGHEL, 20080121 -- In de jaarrekening 2006 presenteerde het bestuur van gemeente Veghel een saldo van opbrengsten en kosten van 2,1 miljoen euro. In werkelijkheid hield de gemeente 11,7 miljoen euro over. Ook de weergave van de financiële positie is misleidend. Volgens de jaarrekening 2005 was er in dat jaar een voordelig saldo van 0,5 miljoen euro. In werkelijkheid was het 9,2 miljoen euro. In 2006 was de opbrengst Onroerendezaakbelasting 4,8 miljoen euro en in 2005 6,5 miljoen euro. Die was dus in beide jaren geheel overbodig.

Deze conclusies volgen uit onderzoek verricht door registeraccountant drs. Leo Verhoef. Leo Verhoef doet al jarenlang onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten en provincies.

Meer informatie over het onderzoek, de uitkomsten en de rapportering aan de gemeenteraad van Veghel is te vinden op:
www.leoverhoef.nl
en meer in het bijzonder in het op de website opgenomen dossier:
"Dossier: Veghel"

Meer informatie over de door Leo Verhoef geconstateerde boekhoudfraudes bij andere gemeenten en provincies en de bevestiging van de uitkomsten van zijn onderzoek, bijvoorbeeld door het NIVRA, de Raad van Tucht voor Accountants, de Rekenkamer Amsterdam en Rekenkamer Rotterdam en anderen is eveneens te vinden op www.leoverhoef.nl





LW Verhoef