Holland Colours

Holland Colours Hungaria viert haar 15e verjaardag en opent nieuwe productie-capaciteit.

Verdubbeling van de capaciteit om aan de groeiende behoefte van de kunststof industrie te voldoen.

Apeldoorn, Nederland (21 januari 2008) - Met het vieren van het 15-jarig bestaan van de fabriek in Szolnok, Hongarije, laat Holland Colours zien dat het toekomst fundeert door flink te investeren in uitbreiding van de productiecapaciteit. Met een reeks van investeringen in Holland Colours Hungaria zijn de mogelijkheden om Holcobatch, Holcoprill en Holcosil HTV, de drie belangrijkste kleursystemen die Holland Colours levert aan de kunststofindustrie, te produceren flink opgevoerd. Naast productieapparatuur is er ook additionele apparatuur geïnstalleerd in Szolnok om het kwaliteitslaboratorium te versterken.

Wat in 1992 begon met de acquisitie van een pigmentenfabriek groeide uit tot een volwaardige Holland Colours vestiging met 88 medewerkers. In 2007 heeft Holland Colours de pigmentenproductie beëindigd om zich geheel te concentreren op de groeiende vraag naar haar kleursystemen voor PET verpakkingen, de Bouw- en Constructie industrie en Siliconen/Elastomeren toepassingen. Samen met de productie capaciteit in Apeldoorn zullen deze investeringen Holland Colours in staat stellen om aan de groeiende vraag van haar Europese klanten te voldoen.

"We hebben geïnvesteerd in nieuwe productie capaciteit in Szolnok, Hongarije, om onze bedrijfsdoelstelling te ondersteunen: een jaarlijkse groei van 5 tot 10% in onze focusmarkten," zegt Bernard van Schaik, Algemeen Directeur.

"De nieuwe faciliteiten zijn voorzien van de nieuwste productie en kwaliteitscontrole apparatuur. We zijn blij dat we onze klanten verbeterde levertijden kunnen bieden met deze capaciteitsuitbreiding", voegt Paul Karrenbeld, Divisie Directeur Europa, toe.

Op 16 januari 2008 is de nieuwe configuratie officieel geopend in aanwezigheid van locale autoriteiten, de Raad van Commissarissen en het Management van Holland Colours.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bianca Post, Communicatie Manager

Telefoon: 055 368 0700 / E-mail info@hollandcolours.com

Profiel

. Ruim 400 medewerkers
. 2000 klanten in 70 landen
. 10 vestigingen
. Wereldomspannend netwerk van agenten
. Holland Colours geeft jaarlijks kleur aan twee miljoen ton kunststof producten en 200 miljoen siliconenkit cartridges

Holland Colours, in 1979 van start gegaan in Apeldoorn, levert granulaten en pasta's. Wij richten ons op drie markten: Bouw- en Constructiematerialen, Verpakkingen en Siliconen/Elastomeren. Circa 85% van de omzet wordt in deze drie markten gerealiseerd. De overige 15% bestaat uit Specialties. We hebben deze markten bewust gekozen en kennen onze klanten goed. Door onze wereldwijde presentie zijn wij altijd 'in de buurt' en kunnen wij (inter)nationale bedrijven snel en goed van oplossingen voorzien.

Vrijwel de hele productie komt voor rekening van onze vier hoofdlocaties in Nederland, Hongarije, de Verenigde Staten en Indonesië.

Drie divisies leggen zich elk toe op hun eigen regio: Europa (inclusief Midden-Oosten en Afrika), Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Ongeveer 60% van de omzet wordt in Europa gerealiseerd, 30% in Noord- en Zuid-Amerika en 10% in Azië.

De ondernemingsdoelstellingen zijn:
. Groei van de omzet in de focusmarkten met 5 à 10% per jaar
. Rendement op geïnvesteerd vermogen (ROI) van ten minste 10%
. Groei van de winst per aandeel
.
In het boekjaar 2006/2007 realiseerden we, met gemiddeld 441 medewerkers, een omzet van E 64 miljoen.

HOLLAND COLOURS NV
PO Box 720 | 7300 AS Apeldoorn | The Netherlands
T +31 (0)55 368 0700 | F +31 (0)55 366 29 81
www.hollandcolours.com

---- --