Holland Colours

Holland Colours Management benoemingen

Holland Colours NV deelt de volgende management benoemingen mede.
Gert Jan Luiten (1962), op dit moment Directeur Financiën, Logistiek & ICT, wordt per 1 maart 2008 benoemd tot Manager Business Processen & ICT. In deze nieuwe functie zal Gert Jan Luiten verantwoordelijk zijn voor het wereldwijd stroomlijnen van de business processen van Holland Colours in het kader van de LEAN programma's, en deze business processen ondersteunen met één wereldwijd ERP systeem om zodoende de mondiale focusmarkten perfect te bedienen.
Per dezelfde datum zal Gert Jan Luiten worden opgevolgd als Directeur Financiën door Jeroen Straathof (1965). Jeroen Straathof is afgestudeerd als bedrijfskundige in Groningen en was CFO bij Van Dam Machine BV, Blydenstein-Willink NV en Edel International BV.
Jolien Stevels (1971) is per 16 januari 2008 benoemd als Directeur Research & Technology. Jolien Stevels is cum laude afgestudeerd in Materials Science & Technology in Delft. Zij heeft ruim 12 jaar bij Corus gewerkt in R&D-, Procesontwikkelings- en Product Management functies en zij is bekend met de bouw- en verpakkingsmarkten.
Samen met de eerdere benoeming van Alies Gonlag (1964) per 1 augustus 2007 als Global Industry Manager Packaging, zijn hiermee alle essentiële vacatures ingevuld om het strategisch plan uit te voeren. Alies Gonlag heeft ruim 16 jaar bij Akzo Nobel gewerkt in Toegepaste Polymeer Technologie en 5 jaar bij Alcan Packaging als Market Manager. Zij studeerde Chemie en Polymer Technology in Nederland en is afgestudeerd in Marketing aan 'The Chartered Institute of Marketing' in Engeland.
Wij informeren u hierbij ook dat Eugene van Thiel, lid van de Raad van Commissarissen van Holland Colours NV, zijn functie voor het einde van zijn termijn neer zal leggen om gezondheidsredenen. Hij zal aftreden in de aandeelhoudersvergadering van juli 2008.

Profiel

. Ruim 400 medewerkers
. 2000 klanten in 70 landen
. 10 vestigingen
. Wereldomspannend netwerk van agenten
. Holland Colours geeft jaarlijks kleur aan twee miljoen ton kunststof producten en 200 miljoen siliconenkit cartridges

Holland Colours, in 1979 van start gegaan in Apeldoorn, levert granulaten en pasta's. Wij richten ons op drie markten: Bouw- en Constructiematerialen, Verpakkingen en Siliconen/Elastomeren. Circa 85% van de omzet wordt in deze drie markten gerealiseerd. De overige 15% bestaat uit Specialties. We hebben deze markten bewust gekozen en kennen onze klanten goed. Door onze wereldwijde presentie zijn wij altijd 'in de buurt' en kunnen wij (inter)nationale bedrijven snel en goed van oplossingen voorzien.

Vrijwel de hele productie komt voor rekening van onze vier hoofdlocaties in Nederland, Hongarije, de Verenigde Staten en Indonesië.

Drie divisies leggen zich elk toe op hun eigen regio: Europa (inclusief Midden-Oosten en Afrika), Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Ongeveer 60% van de omzet wordt in Europa gerealiseerd, 30% in Noord- en Zuid-Amerika en 10% in Azië.

De ondernemingsdoelstellingen zijn:
. Groei van de omzet in de focusmarkten met 5 à 10% per jaar
. Rendement op geïnvesteerd vermogen (ROI) van ten minste 10%
. Groei van de winst per aandeel

In het boekjaar 2006/2007 realiseerden we, met gemiddeld 441 medewerkers, een omzet van E 64 miljoen.

HOLLAND COLOURS NV
PO Box 720 | 7300 AS Apeldoorn | The Netherlands
T +31 (0)55 368 0700 | F +31 (0)55 366 29 81
www.hollandcolours.com
info@hollandcolours.com

---- --