Symposium over Strategisch Omgevings Management

18/12/2007 14:16



Twynstra Gudde



Twynstra Gudde organiseert symposium over Strategisch Omgevings Management Nieuwe inzichten door prijswinnende en innovatieve aanpak.

Amersfoort, december 2006 - Op 22 en 23 januari 2008 organiseert Twynstra Gudde twee inspirerende symposia over Strategisch Omgevings Management. Strategisch Omgevings Management (SOM) is een innovatieve en proactieve aanpak die succesvol is gebleken in diverse complexe projecten. SOM kan helpen conflicten te voorkomen, of te laten deëscaleren. Maar SOM legt vooral de basis voor een duurzame dialoog met de omgeving. In juli 2007 ontving het Adviesteam, onder leiding van Marc Wesselink (partner bij Twynstra Gudde), voor SOM de ROA-adviesprijs. Naar aanleiding hiervan was de vraag naar verdere informatie en discussie over SOM zo groot, dat Twynstra Gudde besloten heeft op twee onafhankelijke dagen een symposium te organiseren. De SOM-symposia vinden plaats in de Villa op het kantoor van Twynstra Gudde te Amersfoort.

Programma
Het programma is op beide dagen hetzelfde, voor twee verschillende doelgroepen. Het geeft inzicht in best practices, reikt diverse praktische tools aan en biedt volop ruimte voor dialoog. Vanaf 12.00 uur worden de deelnemers verwelkomd waarna zij vanaf 13.00 uur deelnemen aan een onderhandelingsgame: een echte eye-opener en goede opwarmer voor de rest van de middag. Vervolgens spreekt Marc Wesselink over Strategisch Omgevings Management. In twee workshops wordt er vanaf 15.15 uur dieper op deze innovatieve aanpak ingegaan, vanuit de volgende invalshoeken: veranderkunde, projectmanagement en psychologie. Vanaf 17.15 uur zijn de deelnemers welkom voor een borrel.

De sprekers
Ellen Peper, directeur Twynstra Gudde, opent en sluit het symposium. Marc Wesselink, partner bij Twynstra Gudde, geeft een inspirerende presentatie over het gedachtegoed dat ten grondslag ligt aan SOM en de toepassingen in de praktijk. Verschillende topsprekers geven in interactieve workshops hun praktijkvisie op de koppeling tussen SOM en hun expertise.
- Veranderkunde: Léon de Caluwé, partner bij Twynstra Gudde
- Project- en programmamanagement: Rudy Kor en Theo van der Tak, beiden partner bij Twynstra Gudde
- Psychologie: Ellen Giebels, universitair hoofddocent aan de Universiteit Twente

Deelnemen
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.twynstragudde.nl. Deelnemers kunnen hun voorkeur voor te volgen workshops bij inschrijving op de website aangeven. De deelname aan het symposium is kosteloos.






Noot voor de redactie:

Over Twynstra Gudde
Twynstra Gudde is een onafhankelijk Nederlands organisatieadviesbureau dat resultaatgericht adviseert en managementfuncties vervult. Kerncompetenties van Twynstra Gudde zijn project- en programmamanagement, veranderkunde en organisatieontwikkeling.


Noot voor de redactie,

Twynstra Gudde