Gemeente Tilburg

Nummer 2007520BW

Impuls voor jong ondernemerschap in Tilburg

Extra activiteiten voor Tilburgse MBO en HBO studenten

Het college heeft deze week besloten om de Stichting Jong Ondernemen tot 2010 een subsidie van 6.000 euro per schooljaar te geven. De Stichting organiseert daarmee vier activiteiten voor Tilburgse MBO en HBO studenten. "Met de activiteiten wil de Stichting de studenten laten ervaren welke kansen en uitdagingen het ondernemerschap biedt", aldus wethouder Hans Janssen van Economie. "Zij gebruiken daarvoor speciale onderwijsconcepten en koppelen theorie aan praktijk. Door dit zogenoemde ondernemerschaponderwijs ontwikkelen de studenten vaardigheden waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft." De studenten leren onder meer hoe een ondernemingsplan geschreven wordt en hoe producten in de markt worden gezet.

Ondernemerschaponderwijs
De vier activiteiten in Tilburg worden verzorgd door het Platform Jong Ondernemen Tilburg, waarin vertegenwoordigers van onderwijs, bedrijfsleven en gemeente samenwerken. Met de subsidie gaat de Stichting ook de ondersteuning aan de deelnemende Tilburgse onderwijsinstellingen en aan het Platform verbeteren. Daarvoor wordt een regiocoördinator met secretariaat aangesteld.

Stichting Jong Ondernemen
De Stichting Jong Ondernemen heeft voor de gehele onderwijsketen - van basisschool tot universiteit - concepten ontwikkeld voor ondernemerschaponderwijs. Deze concepten worden door onderwijsinstellingen in heel Nederland gebruikt. Dit wordt gefinancierd door bijdragen vanuit het (regionale) bedrijfsleven en door inschrijfgelden van de deelnemende onderwijsinstellingen.

Op 22 januari komen de directeuren van de Brabantse studentbedrijven samen in de Raadszaal van de gemeente Tilburg voor de jaarlijkse Directeurenborrel. Dit regionale evenement van de Stichting Jong Ondernemen wordt in 2008 voor het eerst in Tilburg gehouden.

Noot voor de pers:
Brugt Groenevelt, gemeente Tilburg, telefoon 013-542 8333.

---- --