Stadsdeel Zeeburg

Politieke avond op 22 januari 2008

Uitnodiging

10 januari 2008

De stadsdeelraad van Zeeburg nodigt u van harte uit voor de Politieke Avond van 22 januari 2008. Deze vindt plaats op het stadsdeelkantoor (Cruquiusweg 5) van 20.00 tot 22.00 uur en is openbaar toegankelijk. Iedereen is welkom!

Deze politieke avond bevat onder meer een werkavond over natuureducatie en twee informatieve sessies, over de inrichting van het Timorplein en het platform Noordoostwaarts.

Werkavond Natuureducatie

De werkavond over natuureducatie is georganiseerd naar aanleiding van het burgerinitiatief Schooltuintjes. De stadsdeelraad zal op 29 januari een besluit nemen over dit burgerinitiatief.

Op de werkavond krijgt u informatie over wat er momenteel gedaan wordt op het gebied van natuureducatie in Zeeburg. Daarna worden in een onderlinge discussie de mogelijkheden voor een verdere uitbreiding van activiteiten in kaart gebracht en op hun haalbaarheid getoetst.

Inrichting Timorplein en Noordoostwaarts

In de informatieve sessie over de inrichting van het Timorplein wordt u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de openbare ruimte op het Timorplein. De informatieve sessie over het platform Noordoostwaarts richt zich op de huidige initiatieven voor verdere ontwikkeling van de oostelijke oevers van het IJ.

Sprekershoek

U kunt zich nog aanmelden voor de sprekershoek: tel. (020) 608 0365 of via het aanmeldingsformulier. Hier kunt u zelf een onderwerp aandragen en hierover uw mening geven. Aanwezigen kunnen hierop reageren.

Algemene informatie over de Politieke Avonden

Iedere maand organiseert Zeeburg een Politieke Avond. Op deze avonden vergaderen de raadsleden niet met elkaar, maar gaan zij in gesprek met bewoners en ondernemers van Zeeburg. Op deze manier kunnen zij hun ideeën, klachten of suggesties op een laagdrempelige manier bespreken met de politici van het stadsdeel.

De politieke avonden bestaan in de regel uit drie onderdelen:
* De Sprekershoek: hierin kunt u aandacht vragen voor een specifiek onderwerp dat u van belang vindt. Het is wel nodig dat u zich vooraf aanmeldt bij de griffie via tel. (020) 608 0365 of het aanmeldingsformulier.

* Informatieve sessies: hierin staat één onderwerp centraal dat eerst wordt toegelicht, waarna er een open discussie tussen bewoners en politici is.

* De wandelgangen: hier kunt u onderling in gesprek gaan over alles in ons stadsdeel.