Persconferentie : Iraq - Netherlands Business Cooperation

11/01/2008 12:03



VNO-NCW



P E R S B E R I C H T

Iraq - Netherlands Business Cooperation

Reality, Development & Expectations

Op dinsdag 22 januari 2008 organiseert het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering i.s.m. Vereniging FME CWM (vereniging van ondernemers in de technologisch-industriele sector) in Den Haag een conferentie over de mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van waterprojecten (incl. logistieke opleidingen) en de olie-industrie in Irak.

Deze conferentie wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van het Ministerie van Economische Zaken.

Persconferentie 16 januari 2008

De organisatoren nodigen de pers uit om van de Ambassadeur van Irak in Nederland, de heer S.A. Banaa, en de Voorzitter van de Netherlands Iraq Business Council, de heer J. Vaandrager, de achtergronden te horen van deze conferentie (waarom, wie komen er van Irak, om wat voor soort projecten gaat het).

Deze persconferentie wordt gehouden op woensdag 16 januari 2008: Aanvang: 10.45 uur.
Locatie: Nederlands Centrum voor Handelsbevordering
Adres: Juliana van Stolberglaan 148 (Auditorium, 5e etage) Den Haag

Aanmelden: secretariaat NCH, de heer R. Meijer (rmeijer@nchnl.nl: 070-3441593).

Er kunnen rond dit gebouw geen parkeerplaatsen gereserveerd worden. Wel voldoende openbare parkeerplaatsen.

In het kader van de conferentie komt een delegatie van 60 personen uit Irak naar Nederland, geleid door de Deputy Prime Minister van Irak, de heer Dr. Barham Salih. In de delegatie zijn ook enkele ministers en hoge ambtenaren (Ministry of Oil, Ministry of Waterresources) van de federale regering en de regionale regering van Kurdistan opgenomen. Daarnaast komen ruim 40 vertegenwoordigers van bedrijven op het gebied van olie en water uit alle delen van Irak.

De delegatie uit Irak heeft een reeks van concrete projecten bij zich, die in de nabije toekomst uitgevoerd moeten gaan worden. Deze projecten vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van 2,3 miljard US Dollar.

Tijdens de conferentie zal een beeld gegeven worden van de wijze waarop in Irak gewerkt wordt aan de wederopbouw van het land. Naast toelichtingen door de Irakese woordvoerders, zal ook de Minister van Economische Zaken, mevrouw Maria van der Hoeven, het woord voeren. Andere woordvoerders zijn de Nederlandse Ambassadeur in Bagdad, de heer Robbert Gabriëlse, en de heer Erik Kon (ING), die het betalingsverkeer met Irak zal behandelen. Na de diverse speeches zal het Nederlandse bedrijfsleven in gerichte workshops nader kunnen discussiëren over de concrete projecten met de leden van de Irakese delegatie.

Nadere informatie: www.handelsbevordering.nl