Gemeente Baarn

Informatieavond sportbestuurders: inkopen goedkoper

Sportbestuurders die inkopen doen voor hun vereniging kunnen dat goedkoper en gemakkelijker dan ze denken. De gemeente en voetbalvereniging TOV houden op 22 januari een informatieavond waarin de inkoop door sportverenigingen centraal staat. Daarnaast komen andere belangrijke onderwerpen aan de orde. De gevarieerde bijeenkomst is van 17.30 tot 21.00 uur in het clubgebouw van TOV op Sportpark Ter Eem aan de Geerenweg. Naast inhoudelijke presentaties krijgen de sportbestuurders een hapje en een drankje aangeboden. Er is er volop gelegenheid informeel ervaringen uitwisselen.

Na de ontvangst om 17.30 uur met koffie en gebak opent het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid om 18.00 uur met een presentatie over het project `SportBob', een campagne voor verantwoord alcoholgebruik en autorijden van en naar de sportclub. Chauffeurs van jeugdteams bijvoorbeeld hebben hierin een voorbeeldfunctie voor de jeugd.

Inkooporganisatie 'Club voor Clubs'
Om 20.00 uur houdt inkooporganisatie `Club voor Clubs' een presentatie over het gemak van goedkoop inkopen door sportclubs. Een sportclub kan tientallen euro's per lid per jaar verdienen door zich aan te sluiten bij Club voor Clubs. Voetbalvereniging TOV heeft al vergaande contacten met Club voor Clubs. Daarbij is ook sponsoring een mogelijkheid.

Ervaringen uitwisselingen
Minstens zo interessant als de presentaties, is het uitwisselen van ervaringen met medesportbestuurders. Daarvoor is volop gelegenheid tijdens de informatieavond. Bijvoorbeeld tijdens de warme maaltijd tussen 19.00 en 20.00 uur. Sportbestuurders vernemen zo hoe andere clubs de zaken aanpakken, worden op nieuwe ideeën gebracht en zien wellicht mogelijkheden om de handen ineen te slaan. Ook tijdens de ontvangst om 17.30 uur en na 21.00 uur is er gelegenheid om informeel ervaringen uit te wisselen.

Verenigingsondersteuning
De gemeente wil bijdragen aan zelfredzame sportverenigingen. Deze bijeenkomst maakt deel uit van de jaarlijkse thema-avonden `good practice' voor sportverenigingen. Ook verzorgt de gemeente via het Vrijwilligerssteunpunt cursussen voor (sport)vrijwilligers. Sportbesturen kunnen op kosten van de gemeente adviesgesprekken op maat voeren met deskundigen op allerlei gebied. Via de website www.baarn.nl/sportloket ontsluit de gemeente veel nuttige informatie voor sportbestuurders. Ook zijn er de subsidies "Verhoging Kwaliteit Jeugdsport' en de "Investeringssubsidie niet-gemeentelijke sportaccommodaties" waarop sportverenigingen een beroep kunnen doen.