Gemeente Hulst


Persbericht - 14.01.2008

Informatieavond bestemmingsplan Zoutedijk

Binnen de kern Kloosterzande is behoefte aan nieuwe woningbouwmogelijkheden. Om te kunnen voldoen aan de woningbehoefte van de lokale bevolking is het gewenst nieuwe woningbouwcapaciteit te ontwikkelen. Het exploitatieplan Zoutedijk II is oostelijk gelegen ten opzichte van de bestaande uitbreidingswijk Zoutedijk I. Het plan voorziet in een 41-tal bouwkavels, bijbehorende infrastructuur en een extra ontsluiting van de woonwijk via de Cloosterstraat.

De uitbreidingswijk Zoutedijk II wordt planologisch en juridisch geregeld in het bestemmingsplan Zoutedijk II. Het ontwerp bestemmingsplan voor Zoutedijk II ligt tot en met 20 februari 2008 ter inzage op het stadskantoor te Hulst en wel bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op 22 januari 2008 vindt er van 18.30 tot en met 21.00 uur een inloopavond plaats in het gemeentekantoor te Kloosterzande, gelegen aan Hof te Zandeplein 11 te Kloosterzande. Tijdens deze avond kunt u het bestemmingsplan inzien en vragen stellen. Ook is het mogelijk op deze avond uw zienswijze kenbaar te maken.

Het ontwerp bestemmingsplan is eveneens te raadplegen via de gemeentelijke website, onder gemeentelijke regelgeving en vervolgens onder het kopje bestemmingsplannen.

Tot en met 20 februari 2008 kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Hulst, Postbus 49, 4560 AA te Hulst. Mondelinge reacties kunnen kenbaar worden gemaakt op het stadskantoor, gelegen aan de Grote Markt 21 te Hulst, en wel bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Op voorhand wordt verzocht hiervoor een afspraak te maken op tel. 0114-389258.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl