Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie MEO&W praat over armoedebeleid

Op 22 januari vergadert de commissie Maatschappelijke en Economische Zaken & Welzijn vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar.
Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Actieplan armoede

5. Masterplan Lombardijen

6. Integrale Wijkactieprogrammas (iWAPS)

7. Vragenhalfuur

8. Verslag en actiepuntenlijst commissie MEO&W 6 november 2008
9. Ingekomen stukken

10. Voortgangsrapportage commissie MEO&W

11. Sluiting

Actieplan Armoede 2008-2009
De deelraad van IJsselmonde trekt zich de armoede onder bepaalde groepen IJsselmondenaren sterk aan. De werkgroep Armoedebeleid, waarin alle IJsselmondse politieke partijen vertegenwoordigd zijn, heeft daarom een initiatiefvoorstel Armoedebeleid opgesteld. Op 12 juli 2007 heeft de deelraad unaniem met dit voorstel ingestemd. Het dagelijks bestuur heeft op verzoek van de deelraad het voorstel uitgewerkt in het Actieplan Armoede 2008-2009. Hierin staan zes acties. De commissie zal zich hierover buigen en een advies uitbrengen richting de deelraad die het actieplan uiteindelijk zal vaststellen.

Masterplan Lombardijen
Het Masterplan Lombardijen gaat over de vernieuwing van deze wijk tot 2015. En geeft een doorkijk in de gewenste ontwikkelingsrichting tot 2030 en voor het watersysteem tot 2050. Aantrekkelijke speelplekken en openbaar groen, aanpak van de waterproblematiek, een groter aanbod aan koopwoningen en versterking van de economische structuur moeten ervoor zorgen dat Lombardijen ook in de toekomst een prettige wijk blijft om in te wonen. Tijdens het opstellen van het Masterplan heeft een groep actieve wijkbewoners via de Denktank Lombardijen meegedacht en gepraat over de plannen. In juni 2007 zijn een informatie- en inspraakbijeenkomst over het Masterplan in de wijk georganiseerd. In de commissie MEO&W worden de onderdelen die gaan over de economische ontwikkeling en de maatschappelijke voorzieningen besproken. Eerder heeft de commissie ROV&B de onderdelen die gaan over de ruimtelijke ontwikkeling besproken. De deelraad stelt het Masterplan vast. Vervolgens wordt het Masterplan gebruikt om te komen tot een nieuw bestemmingsplan.