Gemeente Stadskanaal

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 22 januari 2008 en begint om 19.50 uur.

Agenda


* Bezwaarschrift van de heer A. Wiegman tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat een bouwvergunning is verleend voor het plaatsen van lichtreclame, plaatselijk bekend Lilienthalplein 8 in Stadskanaal.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

Voortgang verkoop groenstroken

In maart 2007 is de gemeente begonnen met het op grote schaal te koop aanbieden van groenstroken aan inwoners. Alle teruggestuurde overeenkomsten worden ondertekend. De exacte groottebepaling van de groenstroken en het uitzetten gebeurt door middel van landmeting. Daarna zorgt de notaris voor het passeren van de akte en de betaling van het stuk grond. Wij streven ernaar alle verkochte groenstroken uiterlijk in maart 2008 bij de notaris aan te leveren.

Niet verkochte groenstroken

Aan iedereen die een groenstrook aangeboden heeft gekregen, maar nog niet gereageerd heeft, is een herinneringsbrief gestuurd. Groenstroken uit de eerste aanbieding die niet worden verkocht, biedt de gemeente op korte termijn aan andere gegadigden die hiervoor in aanmerking komen. Ook dit hopen wij in maart 2008 afgerond te hebben.

Extra verzoeken

Er zijn veel verzoeken binnengekomen van mensen die een groenstrook van de gemeente willen overnemen, ondanks dat deze niet door ons te koop zijn aangeboden. Deze aanvragen worden zo snel mogelijk beoordeeld op basis van dezelfde criteria waarop de andere aanbiedingen zijn gedaan. De afhandeling hiervan duurt wat langer dan die van de eerder aangeboden stroken. Na beoordeling krijgen de aanvragers zo spoedig mogelijk bericht.

Meer informatie

De heer J. Post, T (0599) 631 434.

Algemene Muziekschool Zuid-Groningen

Binnenkort starten de volgende korte cursussen:

Zang popmuziek

Zing je graag en houd je van popmuziek, dan is dit iets voor jou. Je zingt en leert je stem goed te gebruiken. De laatste les is een presentatie. Ervaring is niet nodig.

* Docent: Marcela Hendriks

* Kosten: EUR 75,00 voor 10 lessen van 1 uur
* Start cursus: maandag 4 februari

* Gratis introductieles: maandag 28 januari, 20.15 uur

Djembé

Het ritme van de Afrikaanse trommels is niet alleen mystiek en inspirerend, het vertelt ook veel over de rijke cultuur van dit bijzondere continent. Een uurtje ontspanning voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

* Docent: Moussé Pathé M'baye

* Kosten: EUR 75,00 voor 10 lessen van 1 uur
* Start cursus: woensdag 6 februari

* Gratis introductieles: woensdag 30 januari, 19.00 uur

Mondharmonica voor beginners

Iedereen kan meedoen, ervaring op de mondharmonica of kennis van het notenschrift is niet vereist. De lessen hebben als basis `plezier in het spelen'. Mondharmonica's zijn aanwezig.

* Docent: Herbie Grezel

* Kosten: EUR 75,00 voor 10 lessen van 1 uur
* Start cursus: donderdag 7 februari

* Gratis introductieles: donderdag 31 januari, 20.00 uur

Trekharmonica

Ooit al eens op de trekharmonica willen leren spelen? Doe dan mee aan deze cursus en ervaar hoe leuk het is. Het instrument kan via de docent gehuurd worden.

* Docent: Harry Dijkstra

* Kosten: EUR 75,00 voor 10 lessen van 1 uur
* Start cursus: maandag 10 maart

* Gratis introductieles: maandag 3 maart, 19.00 uur

U bent van harte welkom tijdens de gratis introductielessen. U kunt kennisnemen van de inhoud van de cursussen en kennismaken met de docent. Na afloop van de gratis les kunt u zich aanmelden. De cursussen gaan alleen van start bij voldoende aanmeldingen.

Meer informatie

Muziekschool Zuid-Groningen, Raadhuisplein 2 in Stadskanaal, T (0599)
631 700, E amzg@stadskanaal.nl, I www.muziekschool-zuidgroningen.nl.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 4 t/m 10 januari 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Scheepswerfstraat 33, voor het legaliseren van een garage, d.d. 10 januari

Musselkanaal

* Metzlaantje 1, voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit, d.d.
9 januari

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599)
631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* Drenth&Partners in Stadskanaal voor het uitbreiden van een bedrijfspand aan de Technicumstraat 9 in Musselkanaal, d.d. 7 januari 2008

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* Praktijkschool De Catamaran, Gelderselaan 1 in Stadskanaal voor het uitbreiden van de praktijkschool De Catamaran op het perceel Gelderselaan 1 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van dit vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 17 januari t/m woensdag 27 februari 2008 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage: de openbare kennisgeving en beschikking Wm inzake de aanvraag van:

* GlassSeals in Stadskanaal. Het gaat om een oprichtingsvergunning voor ontwikkeling, verkoop en productie van glasmetaalverbindingen aan de Electronicaweg 1 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben op deze aanvraag positief besloten. In het belang van de bescherming van het milieu en oppervlakte water zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikkingen beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikkingen hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikkingen vóór 28 februari 2008 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verleende kapvergunningen

Op 16 januari 2008 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* C. Dopperlaan13, 3 bomen

* Ahornhage 11, 1 boom

* Scheepswerfstraat 51, 41 bomen

* Dwarssplitting 16, 2 bomen

* Unikenstraat 107, 1 boom

* Nederlandlaan 21, 1 boom

Musselkanaal

* Weigeliastraat 3, 1 boom

* Weigeliastraat 5, 3 bomen

* Weigeliastraat 7, 2 bomen

* Weigeliastraat 9, 2 bomen

* Mesdaglaan 4, 3 bomen

* Fr. Nanningstraat 1, 2 bomen

Onstwedde

* Boslaan 59, 1 boom

* Sluisweg 10, 20 bomen

Mussel

* Musselweg 41, 3 bomen

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 16 januari 2008