Ingezonden persbericht


Persinformatie

Happy flowers op de meest depressieve dag van het jaar

Leiden, 16 januari 2008

De Britse psycholoog dr. Cliff Arnall heeft nauwkeurig berekend dat dinsdag 22 januari a.s. de meest depressieve dag van het jaar wordt. Deze depri dag is uitgerekend hét moment voor een intens optimistische bos bloemen waar de energie vanaf spat. Voor jezelf of voor een ander. Want bloemen staan voor vrolijkheid!

Somberdagen
Onderzoeker Cliff Arnall van Cardiff University bepaalt jaarlijks, statistisch, het negatieve hoogtepunt. Op 22 januari valt alle neerslachtigheid samen. Vaak is het slecht weer; de kerstdagen zijn voorbij en de volgende vakantie is nog ver weg; mensen zijn gefrustreerd omdat ze hun goede voornemens niet konden volhouden; de uitverkoop is er maar het geld is op; enz.

Blije bloemen
Dit is dan ook de ideale dag om jezelf of een ander op te vrolijken met een wetenschappelijk bewezen remedie... Volgens gedragsonderzoekers van Rutgers, The State University of New Jersey, geeft de natuur zelf `middelen' die zorgen voor emotioneel welbehagen: bloemen! Maar wat doen bloemen precies? Ze stimuleren blijheid en verhogen het gevoel van tevredenheid. Bloemen maken iedereen direct vrolijk en zorgen dat je je lekker voelt.

Bloemen brengen geluk, sfeer, intimiteit en verbondenheid. De verrassing en het plezier van bloemen maken mensen nog blijer dan ze zouden vermoeden, zeker op deze depri dag bij uitstek.