Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 18 januari 2008

Persbericht

Drie thema-avonden in De Wolden over de Wmo

De gemeente De Wolden organiseert voor haar inwoners drie thema-avonden over de Wmo. Belangstellenden krijgen tijdens deze bijeenkomsten de gelegenheid om actief mee te praten over de Wet maatschappelijke ondersteuning en het beleidsplan Wmo.

Het beleidsplan Wmo is nog in concept en tijdens de thema-avonden hoopt de gemeente de mening van de instellingen en inwoners hierover te horen. In het beleidsplan Wmo legt de gemeente vast wat zij in samenwerking met instellingen en inwoners in die vier jaar wil bereiken.

Data
De thema-avonden vinden plaats in drie verschillende locaties:
- Dinsdag 22 januari 2008 / Welzijnscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde


- Woensdag 30 januari 2008 / Woonzorgcentrum De Priensenije in Ruinen


- Woensdag 6 februari 2008 / Dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold

De aanvang is 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

Globaal programma

De avonden worden gestart met een zeer bijzondere openingstact. Aansluitend start wethouder Damming de themavond met een kort welkomstwoord, gevolgd door een interactieve publieksronde onder leiding van een externe deskundige. Daarna gaan de aanwezigen in kleine groepen uiteen om aan de hand van een aantal stellingen te discussiëren over de Wmo. Deze groepsgesprekken worden begeleid door een gespreksleider.

De avond wordt afgesloten met een terugkoppeling aan de gehele groep van wat in de verschillende groepen is besproken. De uiteindelijke inbreng wordt zoveel mogelijk verwerkt in het definitieve beleidsplan Wmo.