Gemeente Wunseradiel


Convenant Welkom en gemeente

welkom.jpg
Dinsdag 22 januari ondertekenen burgemeester Theunis Piersma en directeurbestuurder Alex Bonnema van woningcorporatie Welkom een raamovereenkomst op het gemeentehuis in Witmarsum. Met het tekenen van deze raamovereenkomst onderschrijven beide partijen het belang van een samenhangend en afgestemd beleid op het gebied van het wonen in de gemeente Wûnseradiel.

Zowel de gemeente als Welkom hebben hierin ieder hun eigen verantwoordelijkheden maar er bestaat daarnaast ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid in de brede zin van het woord. Zoals daar zijn de zorg voor sociaal gevarieerde woongemeenschappen, verscheidenheid van woningaanbod in de dorpen en woonwijken, de kwaliteit van een goede woonomgeving, een passende woningvoorraad en een passend voorzieningenniveau.

"Door gezamenlijk doelstellingen, kaders, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op het terrein van het wonen vast te leggen in een raamovereenkomst, is het voor de gemeente en Welkom duidelijk wat we aan elkaar hebben en waar we elkaar op kunnen aanspreken" aldus Alex Bonnema van Welkom. "In de communicatie naar elkaar en naar de bewoners in de dorpen werkt het verhelderend als gemeente en woningcorporatie op één lijn zitten" zo voegt hij hier aan toe.