Gemeente Best


Op 22 januari begint om 20.00 uur in de Prinsenhof een voorlichtingsavond over de ontwerpverordening geurhinder en veehouderij. Tijdens de avond worden de ontwerpverordening en de gebiedsvisie toegelicht. We nodigen alle veehouders uit Best uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Maatwerk
De wet geurhinder en veehouderij is op 1 januari 2007 in werking getreden. Deze wet is het toetsingskader bij aanvragen om een milieuvergunning voor veehouderijen. De gemeenten mogen van de in deze wet genoemde normen afwijken en een eigen geurbeleid opstellen. Daarmee biedt deze wet de mogelijkheid om maatwerk te leveren. Op gebiedsniveau kan worden gezocht naar passende normen. De afwijkende normen moeten in een gemeentelijke verordening worden vastgelegd. De verordening wordt onderbouwd met een gebiedsvisie. De gemeente Best heeft de verordening en gebiedsvisie in ontwerp afgerond.

Meer info
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Wolf van team Vergunningen, bereikbaar op telefoonnummer 0499-360221.