ProRail

Persbericht

18-01-2008

Werkzaamheden Almelo Verdiept met verkeersoverlast

Aannemer Van Hattum en Blankevoort werkt de komende weken aan een drietal activiteiten die hinder voor het wegverkeer veroorzaken. De werkzaamheden betreffen het plaatsen van een tijdelijke brug voor de overweg Schoolstraat/Violierstraat, het omleggen van een riool ter hoogte van de Veldkampsweg en het maken van de bovenrand van de verdiepte bak in de Bornerbroeksestraat.
De huidige planning is:

Tijdelijke brug overweg Schoolstraat/Violierstraat Op dinsdag 22 januari (en eventueel verder op 23 januari) plaatst de aannemer de tijdelijke brug op de overweg Schoolstraat/Violierstraat. Dit gebeurt met een grote kraan, waardoor de Ambtstraat en de Bornerbroeksestraat afgesloten zijn voor al het wegverkeer. De brug wordt in delen aangevoerd.

Omleggen riool Veldkampsweg
Vanaf 21 januari werkt de aannemer aan het omleggen van een riool dat nu nog onder de toekom-stige bak doorloopt. Hierdoor is er circa 2 weken geen (fiets)verkeer mogelijk in de Ambtstraat ter hoogte van de Veldkampsweg. De Gemeente Almelo stelt omleidingroutes in.

Maken bovenrand verdiepte bak
Momenteel werkt de aannemer aan het maken van de bovenrand van de verdiepte bak in de Bornerbroeksestraat tussen de Schoolstraat en het voormalige Plusmarkt-terrein. Hierdoor is de rijbaan versmald. Het verkeer wordt ter plaatse met borden geregeld.