Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Raadscommissie praat over Mercatorplein en blowverbod

Uit de stadsdeelraad

18 januari 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
De raadscommissie Wonen praat volgende week dinsdag 22 januari over het definitief ontwerp van het Mercatorplein. De herinrichting van het plein is gekoppeld aan de bouw van een nieuw paviljoen. Verder is het plan om het `ezelsoor' op het plein te slopen.

Op de agenda van de raadscommissie staat verder een evaluatie van het blowverbod op en rond het Mercatorplein. Het Dagelijks Bestuur heeft eerder geconstateerd dat het blowverbod werkt, omdat het veiligheidsgevoel is toegenomen en er geen verplaatsing is van de groep blowende jongeren. Daarom wil het DB het blowverbod, na raadpleging van de raadscommissie, voor onbepaalde tijd verlengen. Verder praat de raadscommissie over het project openingstijden en verdeling van kosten rondom de Dienst Stadstoezicht.

De raadscommissie Wonen, die wordt gecombineerd met de raadscommissies stadsdeelwerken en Onderwijs, vergadert op dinsdag 22 januari vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het Stadsdeelkantoor aan de Baarsjesweg. Insprekers kunnen zich aanmelden via griffie@baarsjes.amsterdam.nl of via 020-5892 431.