Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 januari = D-Day

Dikke depressie

Volgens berekeningen van de Britse psycholoog dr. Cliff Arnall wordt dinsdag 22 januari a.s. de meest Depressieve dag van 2008. Eén van de redenen voor overmatige depressie is bijvoorbeeld het massaal sneuvelen van hét goede voornemen: diëten. Een perfect moment om voor je body & brains te kiezen voor de lifestyle van Weight Watchers.

Winterdepressie

Dr. Arnall (Cardiff University) is gespecialiseerd in winterdepressies. Die niet alleen opdoemen of versterkt worden door het sombere, slechte weer... In de staart van januari komt vaak alles samen. De kerstdagen zijn voorbij en de volgende vakantie is nog ver weg; het huishoudbudget staat stevig in het rood terwijl de uitverkoop in volle hevigheid is los gebarsten. En, na 3 weken blijkt vooral opnieuw hoe moeilijk het is je aan goede voornemens te houden. Zoals het proberen van onmogelijke crashdiëten.

Géén dieet

Uit diverse studies blijkt dat er mogelijk een verband is tussen dik zijn en je depri voelen. Daarom is het individueel en maatschappelijk belang van verantwoord en afvallen met duurzaam resultaat groot. Karen Miller-Kovach Chief Scientific Officer & Vice President of Program Development bij Weight Watchers International wijst op de onderzoeksresultaten van een recente studie onder 9000 mannen en vrouwen over het verband tussen depressie en dik zijn. (Study Obesity and Depression: Is There a Link? op www.weightwatchers.com)

Op de weegschaal, uit de dip!

Jeanine Lemmens van Weight Watchers Nederland: "Het beste recept is direct stoppen met diëten en beginnen met afvallen. Weight Watchers is een wetenschappelijk bewezen methode die je leert gezond en verantwoord te leven. Geen onrealistische diëten. Geen crashes, geen jojo-effect. Maar juist een nieuwe way of life. Duurzaam. Ideaal voor je gestel en voor je gemoed."