Persberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 22-01-2008

Straatroof

UTRECHT Maandagavond vond op de Van Bijnkershoeklaan een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 22.20 uur ter hoogte van de Van Bijnkershoeklaan met de Loderlaan. Plotseling werd de vrouw beroofd van haar tas door twee onbekende jongens op een scooter.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor vernieling kleding

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag twee vrouwen aangehouden omdat zij in een winkel kleding hadden vernield.

Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie een melding van een kledingwinkel aan het Boven Clarenburg dat twee vrouwen kleding hadden vernield. Ter plaatse bleek dat twee vrouwen - 19 en 27 jaar uit Nieuwegein en IJsselstein - volgens personeel van de winkel kleding hadden vernield. De dames werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT Op de Oudegracht heeft de politie een man aangehouden omdat hij twee vrouwen had lastig gevallen en zich niet kon legitimeren.

Rond 13.40 uur kreeg de politie een melding dat twee vrouwen waren lastig gevallen op de Oudegracht. De man had op een dwingende manier om het 06 nummer van de vrouwen gevraagd. Hierbij werd één van de vrouwen hardhandig beetgepakt.

Op de Bakkerstraat kon de politie de 29-jarige man uit Utrecht die verantwoordelijk was voor het lastig vallen van de vrouwen aanhouden. De man kon zich niet legitimeren en werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De beiden vrouwen 19 en 18 jaar oud hebben aangifte tegen de man gedaan.