Gemeente Zandvoort


Website Zandvoort op plek 135 in ranglijst overheid.nl

Op 16 januari 2008 zijn de nieuwe ranglijsten van Overheid.nl Continue Monitor opgemaakt. Gorinchem, Zandvoort en Winschoten stijgen meer dan 100 posities, zo meldt 'Ranglijsten Overheid.nl Continue Monitor januari 2008'. Afgelopen woensdag werden de nieuw behaalde scores van alle gemeenten in Nederland gepubliceerd op Internet.

Sterke stijger
Op de ranglijst van de website advies.overheid.nl staan 443 gemeenten. Zandvoort is gestegen van plaats 261 naar 135. In de lijst van kleinere gemeenten steeg Zandvoort van plaats 122 naar 44 van de in totaal 244 kleinere gemeentes. Met het digitaliseren van verscheidene diensten en producten heeft gemeente Zandvoort 126 punten erbij gescoord. Hiermee heeft de gemeente zichzelf bij het adviesorgaan in de kijker weten te spelen als zeer sterke stijger.

Ambitie
Het komende jaar ambieert Zandvoort een positie binnen de top 100 op de lijst. Zo worden er in de loop van 2008 en 2009 nog meer diensten en producten digitaal aangeboden. Daarnaast lopen er verschillende projecten die de informatiehuishouding van de gemeente transparanter moeten maken voor de burger.

Burger online
Woordvoerder Ton van Heemst, die op 22 december jl. in de Heemsteedse Courant, verbeten moest toegeven dat de gemeente erg laag stond op de ranglijst van Overheid nl.: 'We zijn blij met dit effect van onze investeringen. De benchmark is er echter niet om wille van de benchmark. Het gaat natuurlijk om de internettende inwoners die kunnen profiteren van de elektronische dienstverlening en van een website die toegang verschaft tot allerhande digitale informatie. In de eerste helft van januari zijn er 6 digitale producten afgenomen! 5 uittreksels GBA en 1 uittreksel Burgerlijke Stand. Een prima start. En dat is nog maar het begin. In 2008 zullen de ontwikkelingen een hoge vlucht nemen.