De kosten van het geschil

22/01/2008 09:55



LETSELSCHADE-ADVOCATEN



Wie procedeert om een koe, geeft er dikwijls een toe. Deze oude volkswijsheid is niet helemaal van toepassing op een geschil over letselschade, maar de kosten van een geschil over letsel zijn onmiskenbaar hoog. De verzekeraar moet de redelijke kosten van juridische bijstand aan het letselschadeslachtoffer vergoeden, als de aansprakelijkheid vaststaat. Maar wat is redelijk? In veel zaken blijkt die vraag toch een heet hangijzer te zijn, die soms de behandeling van het dossier ophoudt. Zijn alle vormen van declareren redelijk? Sommige belangenbehartigers niet-advocaten rekenen niet alleen hun uren bij de verzekeraar, maar declareren ook een percentage van de totale schadevergoeding bij het slachtoffer in het kader van een no cure no pay afspraak. Een manier van declareren die overal als onredelijk wordt beschouwd, maar (voor niet-advocaten) toch niet verboden is.

Wat zijn de kosten van de letselschaderegeling voor het slachtoffer en voor de maatschappij als geheel? Het slachtoffer wordt soms nog zieker als de schaderegeling mis gaat, de zgn. secundaire victimisatie.

Op deze vragen gaat het LSA-symposion in.

De jaarlijkse openbare symposia van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) belichten deelgebieden van het brede terrein van personenschade. Dit jaar is dat symposion op 25 januari 2008 in het Kurhaus te Scheveningen.

LSA is een wetenschappelijke vereniging van advocaten op het gebied van aansprakelijkheid voor personenschade. LSA stimuleert de kwaliteit van letselschade-advocaten door nascholing. Advocaten kunnen lid of aspirant-lid van de Vereniging zijn.

Het symposion is bestemd voor:

- advocaten m.n. werkzaam op het terrein van (letsel)schade
- schadebehandelaars en -experts van verzekeringsmaatschappijen
- schaderegelaars

- medewerkers van letselschadebureaus

- medewerkers van bureaus voor rechtshulp/ slachtofferhulp
- leden van de rechterlijke macht

- docenten en studenten van universiteit en hogeschool.

Inlichtingen bij

Mr. Peter Langstraat, voorzitter LSA
tel. 010-2445085

Mr. Derk Jan van der Kolk, vice-voorzitter LSA
tel. 010-2172628.