Online diagnose door dermatologen

22/01/2008 10:12



Huidconsult.nl



Halsteren, 22 januari 2008 - Kort geleden wees een TNS-Nipo onderzoek (in opdracht van RTL Nieuws) uit dat een zeer groot deel van de mensen met een gezondheidsprobleem eerst op internet op zoek gaat naar een mogelijke diagnose, voordat de huisarts bezocht word. Volgens de huisartsen is er veel onbetrouwbare informatie op het web hetgeen gevaarlijk kan zijn voor patiënten.

Huidconsult.nl biedt nu voor mensen met huidproblemen meer mogelijkheden dan ooit om via internet zelf naar betrouwbare informatie over huidziekten te zoeken en zelfs een dermatoloog te raadplegen.

Dr. HJL van Gerwen, dermatoloog In Bergen op Zoom en oprichter van Huidconsult.nl heeft nu voor mensen met huidproblemen een unieke zelfdiagnose tool voor internet ontwikkeld. Daarmee kan iedereen thuis stapsgewijs een aantal mogelijk relevante diagnosen vinden, met uitgebreide informatie over de betreffende huidproblemen/ziekten. Huidconsult.nl bevat naast deze zelfdiagnose tool een uitgebreide database over alle mogelijke huidziekten (meer dan 280 pagina's over huidaandoeningen en gerelateerde onderwerpen). Deze geeft voor iedereen duidelijke informatie over de meest uiteenlopende huidziekten, netjes op alfabetische rangorde gerangschikt met een uitgebreide zoekfunctie en kruislings gerelateerde informatie. Alle informatieteksten op de site zijn geschreven door Nederlandse dermatologen. De diagnosetool en de informatie over huidziekten zijn voor iedereen gratis te raadplegen.

Huidconsult.nl biedt bovendien ook de mogelijkheid om tegen geringe kosten een persoonlijke vraag stellen aan een ervaren dermatoloog. Men krijgt gegarandeerd binnen 3 werkdagen via e-mail een uitgebreid antwoord van de dermatoloog.

In deze lijn past het dat Huidconsult.nl tevens directe online zorg (teledermatologie) biedt, door patiënten de mogelijkheid te bieden om via internet een afspraak te maken voor een persoonlijk telefonisch onderhoud met een van de ervaren dermatologen. Daarvoor moet een eenvoudige vragenlijst over het huidprobleem worden ingevuld, en dienen enkele digitale foto's toegevoegd te worden als bijlage, zodat het probleem goed zichtbaar is voor de dermatoloog. Mensen kunnen daarna zelf dag en tijdstip kiezen voor een persoonlijk telefonisch onderhoud met de dermatoloog. Aan de telefoon legt de dermatoloog vervolgens uit wat de diagnose is, wat de oorzaak is en wat de beste behandeling is. Een recept voor behandeling wordt via de post opgestuurd, waarna het voorgeschreven geneesmiddel bij de eigen apotheek kan worden opgehaald. De huisarts wordt via een brief op de hoogte gesteld van het telefonisch consult en de eventuele behandeling. Inmiddels is er 1 jaar ervaring opgedaan met deze nieuwe vorm van directe teledermatologie. Het blijkt dat in meer dan 75% van de gevallen de dermatoloog op deze manier een goede en betrouwbare diagnose kan stellen en ook via internet een behandeling kan instellen. Directe teledermatologie blijkt een efficiënte en patiëntvriendelijke vorm van specialistische zorgverlening.





http://www.huidconsult.nl