Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 januari 2008

Na onderzoek aangehouden

Enschede

Een 17-jarige Enschedeër is maandag de 21e januari aangehouden nadat uit onderzoek was komen vast te staan dat hij mogelijk op 1 januari een mobiele telefoon had gestolen.

Op 1 januari 2008 werd door een 50-jarige Enschedese aangifte gedaan van diefstal van haar mobiele telefoon. De telefoon was vanuit haar woning ontvreemd. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd maandagmorgen 21 januari een 17-jarige Enschedese jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de telefoon te hebben ontvreemd. De 17-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (08-000909)

Man wil schoon schip maken

Enschede

Een 42-jarige Enschedeër meldde zich maandagmorgen 21 januari op het hoofdbureau van politie aan de Hermandad in Enschede. Hij wilde een aantal zaken die hij had gepleegd, bekennen. Na een eerste onderzoek is hij aangehouden.

Maandagmorgen 21 januari verscheen een 42-jarige Enschedeër aan het bureau van politie aan de Hermandad in Enschede. Hij vertelde dat hij schoon schip wilde maken en een aantal zaken die hij had gepleegd wilde bekennen. Hij vertelde o.a. verantwoordelijk te zijn geweest voor een aantal woninginbraken, diefstal uit een auto en diefstal van een aantal broden bij een supermarkt. Uit een eerste onderzoek bleek dat een aantal door de 42-jarige genoemde zaken inderdaad waren gepleegd. Hierop is de man, na overleg met justitie, aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (08-008861)

Aangehouden na o.a. diefstal mobiele telefoon

Enschede

Een 16-jarige Enschedese jongen is maandag 21 januari aangehouden. Hij wordt ervan verdacht o.a. verantwoordelijk te zijn geweest voor de diefstal van een mobiele telefoon op 28 september 2007.

Door een thans 15-jarige Enschedees meisje werd op 28 september 2007 aangifte gedaan van diefstal van haar mobiele telefoon. Een onderzoek werd ingesteld en het bleek dat een 16-jarige Enschedese jongen vermoedelijk verantwoordelijk was voor deze diefstal. Uit het onderzoek kwam tevens naar voren dat de 16-jarige waarschijnlijk ook verantwoordelijk of mede verantwoordelijk is geweest voor een aantal andere zaken.

Welke zaken dit zijn, kunnen op dit moment van het onderzoek nog niet worden verteld. De 16-jarige is na zijn aanhouding voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (07-126881)

Man aangehouden die gestolen fiets in zijn bezit had

Hengelo

Maandagavond de 21e januari werd een 18-jarige Hengeloer aangehouden die in bezit bleek te zijn van een fiets die als gestolen gesignaleerd stond.

Maandagmiddag 21 januari werd naar het bureau van politie in Hengelo gebeld door een aangeefster van een gestolen fiets. Zij vertelde dat op internet, op Marktplaats, vermoedelijk haar gestolen fiets te koop werd aangeboden. Deze mevrouw vertelde tevens dat zij met de aanbieder een afspraak had gemaakt om de fiets eventueel te kopen. Politiemensen gingen naar de plek van afspraak, waar naar later bleek een 18-jarige jongen uit Hengelo verscheen met een fiets. Bij controle bleek het niet de fiets te zijn van de mevrouw die gebeld had. Wel ging het om een fiets die op 11 januari jl. als gestolen was opgegeven door een 26-jarige Hengelose. De fiets was vrijdag de 11e ontvreemd vanaf het Burgemeester Jansenplein in Hengelo.

De 18-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier is hij afgehoord en daarna weer heengezonden, proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar, de 26 jarige Hengelose. (08-005312)

Aanhoudingen na onderzoek mishandeling

Almelo

Twee Almelose jongens van 17 jaar zijn maandagavond 21 januari aangehouden omdat zij ervan worden verdacht op 21 december jl. een 56-jarige Almeloer te hebben mishandeld.

Vrijdagavond 21 december werd voor het politiebureau aan Het Baken in Almelo een 56-jarige Almeloer door twee jongens mishandeld. De 56-jarige was het bureau binnen komen lopen en had destijds verteld dat hij van twee jongens klappen in zijn gezicht had gehad nadat hij woorden met hen had gekregen. Hij bloedde behoorlijk uit zijn neus.

Na onderzoek konden maandagavond 21 januari twee Almelose jongens van 17 jaar worden aangehouden en opgesloten. Zij worden ervan verdacht de 56-jarige op 21 december te hebben mishandeld.

In de loop van dinsdag de 22e januari zijn beiden voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-164399)

Bestuurder gewond nadat vrachtauto achter op zijn personenauto rijdt

Hengelo

Een 49-jarige automobilist uit Bathmen is maandagmorgen 21 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Bornsestraat - Sherwood Rangers in Hengelo.

Maandagmorgen 21 januari werd om ongeveer 09.50 uur gemeld dat er op de kruising Bornsestraat - Sherwood Rangers een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een 49-jarige automobilist uit Bathmen vanaf de Bornsestraat rechtsaf de Sherwood Rangers in had willen rijden. Omdat eruit tegenovergestelde richting een fietser kwam, stopte hij. Een 39-jarige bestuurder uit Zwolle van een truck met oplegger had dit te laat in de gaten en reed achterop de personenauto van de 49-jarige. Deze laatste werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-008868)

tel.: 053-4555588


---- --