Politie Haaglanden

Persberichten 22 januari

Haaglanden, 22-01-2008

Man en vrouw met vuurwapen in auto aangehouden
Den Haag Een 43-jarige Hagenaar trok dinsdagmorgen 22 januari omstreeks 01.00 uur de aandacht van surveillerende agenten door met zeer hoge snelheid over de Dedemsvaartweg te rijden. De snelheid liep daarbij op tot boven de 100 km/u. De man, met een 39-jarige Haagse naast hem, reageerde niet op het stopteken dat de agenten hem gaven. Na een achtervolging, waarbij de man een rood stoplicht negeerde, parkeerde hij op de Coevordenstraat zijn auto. Bij het opengaan van de portieren, roken de agenten een sterke alcohollucht. Terwijl de agenten de man controleerden, zag één van hen plotseling een vuurwapen op de achterbank liggen. Dit was reden voor de agenten om hun vuurwapen te trekken en de twee inzittenden van de auto met de zogeheten uitpraatprocedure aan te houden. De man en vrouw werden overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwapen bleek na onderzoek niet echt te zijn. Omdat het echter wèl voor afdreiging geschikt is, valt het onder de strafbare categorie wapens en kreeg de man een proces-verbaal.

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding
Den Haag De politie heeft bij de aanhouding van een 40-jarige Schiedammer maandagmiddag 21 januari omstreeks 13.40 uur een waarschuwingsschot gelost. Naar aanleiding van een melding dat de Schiedammer met een vuurwapen in de auto onderweg was naar Den Haag om iemand iets aan te doen, werd het kenteken van zijn auto doorgegeven aan alle politiewagens. Surveillerende agenten zagen de man vervolgens rijden op de Monsterseweg en wilden hem bij de kruising van de Ockenburgstraat aanhouden. Toen de man de agenten zag, gaf hij echter gas en ging er vandoor. In een poging hem tot stoppen te dwingen loste één van de agenten een waarschuwingsschot. De man bleef doorrijden en na gaf pas na een achtervolging op de Groen van Prinstererlaan zijn vluchtpoging op. Daar hielden de agenten hem aan. De reden van zijn komst naar Den Haag ligt in de relationele sfeer. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken man rijdt politiewagen aan
Den Haag Een 20-jarige beginnend bestuurder reed maandag 21 januari omstreeks 18.00 uur op de kruising van de Melis Stokelaan en de Aagje Dekenlaan achterop een politiewagen. Bij controle van de man, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 400 ugl waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij een proces-verbaal kreeg. Eén van de agenten hield aan de aanrijding een pijnlijke nek over. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving, voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Hennepknippers aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een melding van een vermoedelijke hennepkwekerij, gingen agenten maandag 21 januari poolshoogte nemen bij een woning op de Schoutendreef. Met toestemming van de huurder van de woning, namen de agenten binnen een kijkje. In de woning bleek geen hennepkwekerij te zijn. Wel stonden in de woning 14 verhuisdozen waarvan enkele nog gevuld waren met onverknipte hennepplanten. In de woonkamer waren mensen met scharen bezig de hennep te knippen. In totaal werden de 12 aanwezigen in de woning aangehouden. Onder hen waren 10 mannen en 2 vrouwen variërend van 16 tot 26 jaar en van Bulgaarse, Poolse of Turkse nationaliteit. De politie onderzoekt de zaak.

Vuurwapen onder bed
Den Haag Agenten gingen maandag 22 januari om 00.10 uur naar een woning aan de Roggekamp, waar de bewoners moeilijkheden in de huiselijke sfeer hadden. Tijdens het gesprek bleek dat de daar aanwezige 43-jarige Hagenaar mogelijk een doorgeladen vuurwapen op zak had. Beide agenten trokken daarop hun vuurwapen en hielden de man aan. Het vuurwapen vonden ze uiteindelijk onder het bed in de slaapkamer. De man zit nog vast voor het bezit van een vuurwapen. Hij gaf op het politiebureau aan dat hij zichzelf van het leven wilde beroven. Er wordt voor hem een hulpverleningstraject gestart.

Vernielzuchtige broers aangehouden
Den Haag Twee Haagse broers, 14 en 15 jaar oud, hadden op 21 januari om 13.30 uur beter geen vernielingen kunnen aanrichten. In de parkeergarage aan de Hobbemastraat beschadigden zij onder andere een deur, maar werden zij later door de politie aangehouden. De jeugdige vandalen worden doorverwezen naar Halt.

Met gestolen scooter aan de hand
Leidschendam Een agent zag maandag 21 januari om 16.20 uur een 27-jarige Voorburger met een scooter aan de hand lopen op de Laan van Nieuw Oosteinde. Op de scooter zat geen kentekenplaat en had allerlei kapotte sloten. De Voorburger kon zich niet legitimeren en ook niet uitleggen waar de scooter vandaan kwam. Hij werd aangehouden en op het politiebureau constateerden agenten dat het framenummer van de scooter was weggeslepen. De man kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontroles
Wassenaar De politie voerde op verschillende locaties verkeerscontroles uit. In de nacht op 22 januari, tussen 04.30 uur en 05.15 uur legden 70 automobilisten op de Rijksstraatweg met goed gevoel een alcoholtest af. Agenten controleerden maandag 21 januari op de Backershagenlaan, Prinsenweg, Wittenburgerweg en Rijksstraatweg op snelheid. In totaal controleerden zij 1.385 autos, waarvan 349 de maximumsnelheid overschreden. Tussen 09.00 en 12.30 uur voerden agenten op de Zijdeweg een verkeerscontrole uit, waar zij de overtredingen constateerden zoals defecte (kop)lampen, richtingaanwijzers, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en een ondeugdelijk bevestigde hulpkoppeling.

Niet voor het eerst
Rijswijk Tijdens een routinecontrole op de Diepenhorstlaan, ontdekten agenten op 22 januari om 04.30 uur dat een 47-jarige Hagenaar zonder geldig rijbewijs reed. Zijn rijbewijs was ingevorderd en hij had geen andere legitimatie bij zich. Omdat op het politiebureau bleek dat de man al eerder betrapt was op het rijden zonder rijbewijs, werd nu zijn auto in beslaggenomen.

256 automobilisten te hard
Rijswijk De politie controleerde maandag 21 januari op de Generaal Spoorlaan tussen 16.30 en 23.00 uur op snelheid. Van de 1.918 passerende automobilisten, reden 256 te hard. De hoogst gemeten snelheid lag op 95 km/u, waar 50 km/u de maximumsnelheid is.

Groepje krijgt klappen
Naaldwijk Een groepje van drie mannen (28 en 51 jaar uit Honselersdijk en Naaldwijk) en een vrouw (47 jaar uit Naaldwijk) kreeg zaterdagavond 19 januari om 22.15 uur klappen op de Prins Hendrikstraat. Een andere groep, bestaande uit vijf of zes jongens, benaderde hen en eiste hun sigaretten en geld. Gelijk daarop deelden ze klappen uit. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of informatie hebben over de daders. Belt u met de politie van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M.: 0800-7000.

Moeder geeft slechte voorbeeld
Delft - Een 48-jarige vrouw uit Delft werd gisteren maandag 21 januari omstreeks 17.45 uur, samen met haar 16-jarige dochter aangehouden na een winkeldiefstal bij een winkel aan het Bastiaanplein. De vrouw had aldaar, maar ook in andere winkels, diverse goederen in haar tas gedaan en deze niet afgerekend bij de kassa. Dit alles werd geregistreerd door beveiligingscamera's en de vrouw werd aangehouden. Aangezien haar dochter haar had geholpen, hielden de agenten haar ook aan. Moeder en dochter kregen een proces-verbaal.

Fietser gewond na aanrijding
Delft - Een 68 jarige vrouw uit Delft is gisteren maandag 21 januari omstreeks 14.45 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Kethelstraat nabij de Zuidwal. De vrouw fietste door de harde wind slingerend over het fietspad. Een achterop komende bromfiets, bestuurd werd door een 44-jarige vrouw uit Delft, raakte daardoor de fietser wilde toen zij haar passeren. De fietser kwam hierdoor ten val en liep een hoofdwond en beenletsel op. Zij is met de ambulance vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Man aangehouden na controle
Delft - Een 38-jarige man uit Capelle Aan Den IJssel werd op maandag 21 januari om 17.15 uur met zijn auto gecontroleerd op de Westlandseweg. Tijdens de controle bleek dat van deze man reeds eerder zijn rijbewijs was ingevorderd. Omdat hij nu toch was gaan rijden werd hij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.