Persberichten Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht, 22-01-2008

Autodiefstal

VEENENDAAL In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 januari werd een jongen op verdenking van autodiefstal aangehouden.

Rond 02.25 uur zagen agenten een auto over de Rondweg-West rijden. Zij volgden de auto en gaven de bestuurder op de Nieuweweg een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder gas en ging ervandoor. Met zwaailicht en sirene werd de achtervolging ingezet. Uiteindelijk stopte de auto op de Driemaster en sprongen er drie verdachten uit. Na een achtervolging te voet werd één van de verdachten, een 15-jarige jongen uit Veenendaal, aangehouden. De andere twee wisten te ontkomen. De auto werd in beslag genomen omdat hij vermoedelijk van diefstal afkomstig was.

Agenten gingen naar de woning van de eigenaar van de auto. De 67-jarige Veenendaalse eigenaar deed aangifte van diefstal van de auto. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachten wordt voortgezet.

Auto in brand

VEENENDAAL Op maandagavond 21 januari werd een auto vermoedelijk opzettelijk in brand gestoken.

Rond 19.50 uur kregen de politie en brandweer de melding dat op De Schutterij een auto in brand stond. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde.

Bij navraag van het kenteken bleek dat de auto van diefstal in Gelderland afkomstig was.

Aan getuigen die op of rond De Schutterij iets verdachts hebben gezien wat verband zou kunnen houden met de vermoedelijke brandstichting in de auto wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Man gewond

MAARN Op maandagmiddag 21 januari raakte een man gewond toen hij door een auto werd aangereden.

Rond 17.35 uur stak een man uit Utrecht (leeftijd nog onbekend) op de Briedelaan de rijbaan over. Hij sprong over de vangrail die de hoofdrijbaan van de ventweg scheidt. Daarbij zag hij vermoedelijk niet dat over die ventweg een 72-jarige automobilist uit Maarn naderde. De Utrechter werd door de auto aangereden. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Gestolen auto

MAARSBERGEN Een 14-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel werd in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 januari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een auto.

Rond 01.30 uur zagen agenten een auto op de carpoolplaats aan de Woudenbergseweg geparkeerd staan. Zij reden langs de auto en zagen dat twee personen op de achterbank zaten. Kennelijk zag het tweetal de agenten ook: zij sprongen uit de auto en gingen ervandoor. Bij een onderzoek in de omgeving hielden de agenten één van de verdachten, een 14-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel, aan. Het contactslot van de auto bleek te zijn geforceerd en de auto was kennelijk van diefstal afkomstig. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Het onderzoek naar haar en haar medeverdachte wordt voortgezet.

Bromfietsster gewond

VEENENDAAL Bij een aanrijding met een auto raakte op maandag 21 januari een 16-jarige bromfietsster uit Lienden gewond.

Rond 12.10 uur reed het 16-jarige meisje met haar bromfiets over de Hermelijnlaan. Op de kruising met de Verlengde Spoorlaan verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 34-jarige automobiliste uit Lunteren, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietsster is met rug- en enkelletsel per ambulance naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei gebracht.