Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 22-01-2008

Verkeersongevallen met licht letsel

HOOGEVEEN Maandagochtend is een 16-jarige fietster uit Hoogeveen ter controle overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis nadat ze was aangereden door een 23-jarige automobilist uit Radom op de kruising Bentinckslaan en de Notaris Mulderstraat. De jongedame fietste over het voetpad en wilde rechtdoor de kruising oversteken. De automobilist sloeg rechtsaf en een aanrijding was het gevolg. De fietser raakte lichtgewond en had schade aan de achterzijde van haar fiets. De automobilist raakte niet gewond en had geen schade aan zijn bestelauto. (08-105732)

HOOGEVEEN De politie kreeg maandagmiddag een melding binnen van een aanrijding op de Voltastraat in Hoogeveen. Ter plaatse bleek dat een 24-jarige automobilist uit Stadskanaal met zijn personenauto vanaf een uitrit van een parkeerplaats de Voltastraat op was gereden. Hij had de voor hem van linkskomende 23-jarige automobilist uit Zuidwolde over het hoofd gezien, waarna deze hem in de linkerflank ramde. Hierdoor schoof de auto van de man uit Stadskanaal naar de overzijde van de rijbaan en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De man uit Zuidwolde liep geen verwondingen op, de man uit Stadskanaal is voor onderzoek overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis. (08-105839)

Auto in de sloot

KLAZIENAVEEN Maandagochtend is een 20-jarige automobilist uit Dalen op de Antares met zijn auto in een sloot beland. Door nog onbekende oorzaak gleed hij in een bocht de sloot in. Hij bleef ongedeerd. De auto moest worden afgesleept. (08-105699)

Vrachtwagencombinatie in de slip

MEPPEL Maandagochtend is een 25-jarige vrachtwagenbestuurster uit De Wilp met haar combinatie op de Hoogeveenseweg in een slip geraakt, waarna de achterzijde van de oplegger boven de Hoogeveense Vaart terechtkwam. De vrachtwagen raakte in de slip door een uitwijkmanoeuvre. Niemand raakte gewond. (08-105769)

Rijden met alcohol op en zonder rijbewijs

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 53-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden op de A.G. Beilstraat. De man werd in eerste instantie staande gehouden voor een blaastest. Aan de hand van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij scoorde 1,02 promille. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man kon het politiebureau verlaten met een dagvaarding op zak en een rijverbod. Een paar uur later werd de man opnieuw aangehouden op de Hoofdstraat. Hij was gaan rijden tijdens zijn rijverbod. Hij moest wederom een blaastest ondergaan en scoorde dit keer 0,56 promille. De man kreeg opnieuw een dagvaarding en een rijverbod opgelegd. Ditmaal met een extra feit; namelijk het rijden tijdens een rijverbod. (08-105927)

Vrouw overleden na tragisch incident

HOOGEVEEN Maandagmiddag is een 75-jarige vrouw uit Hoogeveen in het ziekenhuis overleden door een tragisch incident in de omgeving van de Rijn. De politie had maandagochtend een melding binnengekregen dat een vrouw was gevonden nabij een flat aan de Schutlandenweg. Ter plaatse troffen de hulpdiensten het zwaar onderkoelde slachtoffer aan in de modder. De dementerende vrouw heeft waarschijnlijk zondagavond haar woning verlaten en is met haar rollator vast komen te zitten in de modder. De grond was enkele dagen daarvoor aangebracht en deze was zeer drassig. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis en is daar overleden. Uit politieonderzoek is gebleken dat het een tragisch incident betreft. (08-105680)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.