Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 22-01-2008

Inbrekers overlopen

BAARN Op maandagavond 21 januari werden drie inbrekers door een bewoner overlopen. Zij gingen ervandoor.

Rond 19.30 uur kwamen de bewoners van een woning aan de Weteringdwarsstraat thuis. In de woning bleken zich drie inbrekers te bevinden. Het drietal vloog van de eerste verdieping via de trap naar beneden en vluchtte de woning uit. Zij hadden al meerdere goederen voor transport klaargezet, maar werden door de thuiskomst van de bewoners vroegtijdig in hun criminele activiteiten gestoord. Zij hadden wel kans gezien enkele sieraden mee te nemen. De verdachten vluchtten vanaf de Weteringdwarsstraat, via de Weteringstraat in de richting van de Kerkstraat.

Signalementen * Een donkergetinte jongen, ± 16 jaar en ongeveer 1.70 meter * Een blanke jongeman van 18 - 20 jaar en ongeveer 1.80 meter * Een jongeman van 18 - 20 jaar en ongeveer 1.80 meter. Allen droegen donkere kleding.

Aan getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Weteringdwarsstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsverlichting

SOESTERBERG De politie heeft op maandag 21 januari van 07.30 uur tot 08.10 uur op de Amersfoortsestraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. Dertien fietsers werden bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.