Gemeente Dirksland


Nieuwsberichten

22-01-2008
SVHW gaat belastingaanslagen voor de gemeente Dirksland verzorgen

SVHW GAAT BELASTINGAANSLAGEN VOOR DE GEMEENTE DIRKSLAND VERZORGEN

Vanaf 1 januari 2008 participeert de gemeente Dirksland in de gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) in Klaaswaal. Naast Dirksland maken nog 19 gemeenten uit Zuid-Holland en Waterschap Hollandse Delta deel uit van deze gemeenschappelijke regeling. SVHW verzorgt voor al deze deelnemers de heffing en invordering van de gemeentelijke en de waterschapsbelastingen. Daarnaast verzorgt SVHW de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ).
SVHW is overigens geen onbekende voor de inwoners van Dirksland. Zij ontvangen al enkele jaren hun aanslag waterschapsbelastingen via SVHW. De eerste belastingaanslagen worden eind februari 2008 verzonden. Wilt u een wijziging doorgeven, die van invloed is op uw aanslag gemeentelijke belastingen, neem dan vanaf 1 januari 2008 contact op met SVHW te Klaaswaal, tel. 0800-0200873 (gratis nummer) of raadpleeg de website van SVHW: www.svhw.nl.

De aansluiting van de gemeente Dirksland betekent, dat de inwoners van Dirksland vanaf nu hun aanslag gemeentelijke
onroerende-zaakbelastingen (OZB), de afvalstoffenheffing, de rioolrechten, de hondenbelasting en hun WOZ-beschikking van SVHW ontvangen. Deze aanslagen worden eind februari 2008 verzonden. In een later stadium worden de aanslagen (water)toeristenbelasting, forsensenbe-lasting en reinigingsrechten verzonden. Deze aansluiting betekent ook, dat inwoners zich vanaf nu met vragen, opmerkingen, enz. over allerlei gemeentelijke belastingzaken en over uw WOZ-beschikking moeten wenden tot SVHW in Klaaswaal. De gemeente Dirksland beschikt namelijk niet meer over deze gegevens en heeft de "eigen" afdeling belastingen opgeheven.

Communicatie
De fysiek grotere afstand tussen Dirksland en Klaaswaal hoeft geen beletsel te zijn voor een efficiënte en klantgerichte behandeling van reacties op de aanslagen. Bij SVHW is namelijk een groot aantal specialisten op belastinggebied in dienst. Bovendien heeft SVHW de laatste jaren fors geïnvesteerd in de communicatie met de inwoners van de deelnemende gemeenten en het waterschap.
Allereerst beschikt SVHW over een interactieve website: www.svhw.nl. Als u bij het raadplegen van deze website uw aanslagbiljet bij de hand hebt, kunt u door het ingeven van het aanslagnummer en het subjectnummer een aantal zaken direct digitaal afhandelen. U kunt onder andere kwijtschelding van belastingen aanvragen, betaling via automatische incasso en een betalingsregeling (voor de waterschapsbelastingen) afspreken, een hond aan- en afmelden en uw taxatieverslag inzien. Bovendien kunt u zien, welk bedrag aan belastingen nog openstaat. Tot slot, en zeker niet onbelangrijk, kunt via deze website rechtstreeks bezwaar in dienen.

Daarnaast beschikt SVHW over een interactief telefoonsysteem. Dat kunt u bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 0200873. Als u belt, komt u in eerste instantie in een menu. Via dat menu kunt u onder andere betaling via automatische incasso en kwijtschelding aanvragen, een taxatieverslag opvragen en een betalingsregeling voor de waterschapsbelastingen afspreken, maar uiteraard ook in contact komen met een van de medewerkers van SVHW.

Bijsluiter bij de aanslagen
Eind februari krijgt u twee enveloppen met aanslagen van SVHW: een aanslagbiljet met daarop alle gemeentelijke belastingen, die u moet betalen en een aanslagbiljet met alle waterschapsbelastingen. Bij beide aanslagbiljetten zit een bijsluiter. Daarin wordt u onder andere geinformeerd over de WOZ-waarde. Per 1 januari 2008 geldt namelijk een nieuwe WOZ-waarde met de waarde van uw woning per waardepeildatum 1 januari 2007 (jaarlijks wordt tegenwoordig een nieuwe WOZ-waarde vastgesteld). Verder treft u in deze bijsluiter informatie over de OZB-tarieven, het rioolrecht, de hondenbelasting en de afvalstoffenheffing en wordt aangegeven, hoe u moet handelen om de aanslag via automatische incasso te betalen, hoe u kwijtschelding kunt aanvragen (in de bijsluiter is een speciaal aanvraagformulier afgedrukt) en hoe u bezwaar kunt maken.

Automatische incasso
Was u al gewend om uw aanslagen voor de gemeentelijke belasting via automatische incasso te betalen? Dan hoeft u verder niets te doen. SVHW heeft deze bestanden van de gemeente overgenomen en dit betekent, dat uw machtiging voor automatische incasso gewoon doorloopt. Wel kan het aantal termijnen gewijzigd zijn. Hanteerde de gemeente Dirksland verschillende termijnen, bij SVHW kunt u alleen in 10 termijnen via automatische incasso betalen. Automatische incasso om de aanslag waterschapsbelastingen te betalen is nog niet mogelijk. Betaalt u nog niet via automatische incasso en wilt u daartoe overgaan? Neem dan contact op met het SVHW (0800-0200873).

DUS ALS U ALS INWONER VAN DIRKSLAND VRAGEN HEBT OVER DE WOZ OF OVER ANDERE GEMEENTELIJKE BELASTINGEN, NEEM DAN CONTACT OP MET SVHW IN KLAASWAAL VIA www.svhw.nl OF VIA HET GRATIS TELEFOONNUMMER 0800-0200873.