Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


tasjes schilderen op de nieuwe kinderpoli

Persbericht: Jumpstylen en tasjes schilderen op de nieuwe kinderpoli

Amsterdam, dinsdag 22 januari 2008

Vandaag starten de festiviteiten in het kader van opening van de nieuwe kinderpolikliniek van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). De ingebruikname van de nieuwe poli wordt de hele week gevierd met activiteiten voor de patiënten en hun ouders.

De kinderpoli is verhuisd naar een nieuw gebouw van zo'n 600 m2, een verdubbeling ten opzichte van de oude situatie. Met een computerhoek, strandtentkleedruimtes en kleurige schilderijen is er voor alle leeftijden wat te doen op de poli. De inrichting en sfeer van de nieuwe poli zijn geïnspireerd op een voor Nederland uniek interactief kunstwerk waarbij bewegen centraal staat: patiënten kunnen onder andere virtueel voetballen en met hun voeten in een karpervijver staan. De aanschaf van dit kunstwerk is mogelijk gemaakt door de stichting Kinderdroomkunst van het OLVG. *

De uitbreiding was noodzakelijk doordat het aantal nieuwe patiënten het laatste jaar tot ruim 4200 is toegenomen en door het instellen van gespecialiseerde spreekuren. Bestaande spreekuren, zoals de groepsconsulten voor obesitas en diabetes bij kinderen, kunnen nu worden geïntensiveerd, en nieuwe spreekuren, zoals het buikpijnspreekuur, uitgebreid. Er zijn nu meer en grotere spreek- en onderzoekkamers, waarvan enkele met beeldschermen waar instructiefilmpjes, bijvoorbeeld over het gebruik van een insulinepomp, aan patiënten en ouders kunnen worden getoond. Ook is er een aparte observatieruimte voor speltherapie.

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe ruimte zijn er deze week feestelijke activiteiten voor de eigen patiënten. Op het programma staan verkleedpartijen, een muziekworkshop, ballonnentrucs, stoel- en babymassage, jump/street/chipz dance, tasjes schilderen en een speciaal kinderspreekuur over gezonde voeding. Ook brengen de CliniClowns een bezoekje aan de nieuwe kinderpolikliniek.

Voor aanvullende informatie en persfoto's van de activiteitenweek kunt u contact opnemen met Persvoorlichting OLVG, via (020) 599 30 10.


* Naast het interactieve kunstwerk is in alle spreek/onderzoekkamers kunst van schilderes Ester Steintjes te bewonderen, en in de wachtruimte is een houten beeld van Cees van Helbergen te zien. De aanschaf van de kunstwerken is mogelijk gemaakt door de Stichting Kinderdroomkunst van het OLVG, met als doel kunst, kleur en eenheid in alle afdelingen waar kinderen komen te bewerkstelligen.