Gemeente Hellevoetsluis


Uitstel Eigen Bijdrage WMO verstrekking 2008 (Scootmobielen)`

In december 2007 hebben WMO-cliënten van de gemeente brieven ontvangen over hun scootmobiel. De ene brief was om te zorgen dat uw scootmobiel onderdeel van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt. De andere brief verstrekt informatie over de eigen bijdrage die scootmobielbezitters vanaf 1 januari 2008 moeten gaan betalen. Deze brieven hebben voor de nodige onrust gezorgd. Naar aanleiding van deze onrust heeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis inmiddels besloten om te onderzoeken op welke wijze de eigen bijdrage vorm en inhoud gaat krijgen. Over de periode dat het onderzoek van de gemeenteraad van Hellevoetsluis loopt, hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor uw scootmobiel. Zodra de gemeenteraad zijn onderzoek heeft afgerond, stellen wij u daarvan schriftelijk op de hoogte.

Een groot aantal klanten heeft naar aanleiding van de brieven contact opgenomen met de afdeling Zorg om naar de hoogte van hun eigen bijdrage te vragen. Helaas beschikt de afdeling Zorg over onvoldoende gegevens om deze berekening zelf te kunnen maken. De inning van de eigen bijdrage is namelijk door de regering opgedragen aan het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten (CAK-BZ). De eigen bijdrage voor uw scootmobiel in 2008 hangt overigens af van:


· het verzamelinkomen over 2006 van u en uw eventuele partner. Het verzamelinkomen is het inkomen waar de belastingdienst de belasting over berekent;

· de eigen bijdrage die u mogelijk al betaalt voor voorzieningen vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ);
· de eigen bijdrage die u mogelijk al betaalt voor Hulp bij het huishouden en

· de maandelijkse kosten van uw scootmobiel.
· Van deze gegevens zijn bij de gemeente alleen de kosten van uw scootmobiel bekend.

Waar kunt u terecht met vragen?
Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling Zorg. De afdeling Zorg is iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 11.30 uur op nummer
0181-392395. U kunt ook het gemeenteloket bezoeken wat is gevestigd in het Woon-, Zorg- en Welzijntrefpunt, Bruggehoofd 1. Deze locatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.


01/22/2008