Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (22/1)

TILBURG, 22 januari 2008

Aanhouding huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.50 uur in de wijk Korvel een 34-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou zijn vriendin in de woning mishandeld hebben. De verdachte is in verzekering gesteld. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen.

De politie kreeg omstreeks 00.45 uur een melding dat in een woning in de wijk Korvel een man en een vrouw ruzie hadden. De melder hoorde de naar later bleek 40-jarige vrouw daarbij roepen, niet doen niet slaan. Het is een adres waar de politie al vaker in verband met huiselijk geweld ter plaatse is geweest. De agenten zagen dat de vrouw een bloedneus had. Ook had ze een bult op haar voorhoofd en een snijwond bij haar oog. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen en ook niet begeleid worden naar het ziekenhuis. Zij zou zelf wel met de fiets gaan. De politie besloot de verdachte aan te houden mede gezien de historie.

Tilburgers gearresteerd voor vernielingen

TILBURG: In de wijk Korvel zijn maandagavond na meldingen van buurtbewoners twee Tilburgers (33 en 48 jaar) gearresteerd die vernielingen aan autos hadden aangericht. Beide mannen waren onder invloed van alcohol. Zij zijn in verzekering gesteld. Een bewoner aan de Korvelseweg hoorde omstreeks 23.00 uur geluiden vanaf de straat. Hij zag twee mannen bij een auto staan. Kort daarna hoorde hij een knal en glasgerinkel. Kennelijk had het duo een spiegel van de auto vernield. Hierna strompelden de mannen, die zichtbaar onder invloed van alcohol waren, verder. De getuige zag dat ze een buitenspiegel van een andere auto sloegen. De melder besloot de vandalen te volgen in zijn auto en waarschuwde de politie. Die heeft beide mannen aangehouden. Er zijn mogelijk meer autos beschadigd door het duo.

Winkeldieven betrapt in Tilburgse kledingzaak

TILBURG: Maandagmiddag zijn in een grote Tilburgse kledingwinkel aan de Heuvelstraat twee 15-jarige meisjes aangehouden ter zake winkeldiefstal. Een medewerker zag dat beide dames kledingstukken en oorbellen in hun tassen stopten en niet bij de kassa afrekenden. Ze zijn buiten de zaak aangehouden. Ze hadden een broek, een legging, vier blouses, schoenen, een riem, een top en twee paar oorbellen gestolen. Hun ouders zijn geïnformeerd. Vermoedelijk gaan ze naar Bureau Halt.

Veelpleger verdacht van straatroof

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag in een woning in de binnenstad een 39-jarige veelpleger aangehouden die verdacht wordt van een beroving gisteren in de Stadhuisstraat. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij het signalement dat een getuige opgaf die zag dat een man op de Nicolaas Knipstraat, achter een woning een tas doorzocht. Hij nam de portemonnee mee en liet de tas achter. De agenten dachten toen ze het signalement hoorden direct aan de verdachte, mede omdat hij vaker in die omgeving gezien wordt. Het slachtoffer van de straatroof is een 25-jarige Tilburger die gisterenmorgen omstreeks 10.00 uur op de Stadhuisstraat van zijn tas werd beroofd. Het slachtoffer liep in de richting van de Emmapassage. Een man op de fiets trok met kracht aan zijn tas waardoor hij die losliet. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte is in verzekering gesteld.

TILBURG: De politie heeft gisteren nog een melding van een straatroof gekregen. Deze vond plaats op het St. Annahof omstreeks 15.20 uur. Een 59-jarige Tilburgse liep daar naar haar auto. Ze hoorde dat een rammelende fiets haar naderde. Op het moment dat de fietser passeerde voelde ze een hevige ruk aan haar schoudertas. De vrouw greep in een reflex naar de bagagedrager van de fietser waardoor zij en de straatrover op de grond vielen. De man vloekte maar krabbelde weer overeind en fietste snel weg. Het zou gaan om een tengere magere blanke man. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Twee kluizen gestolen bij inbraken in bedrijfspanden
TILBURG: Vannacht werd omstreeks 04.40 uur een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan de Watermanstraat. Ter plaatse bleek dat de inbrekers via het dak waren binnen gekomen. Boven de kantoorruimte was een gat gemaakt. Via een touw is men in het kantoor gekomen. Er zijn een laptop en een kluis met een geldbedrag gestolen. Eerder vannacht werd ook een inbraak gemeld in een horecazaak aan de Stationsstraat. Daar hadden inbrekers het slot van de achterdeur geforceerd. Uit het pand was de kluis gestolen

Auteur: Willem van Hooijdonk