Ingezonden persbericht


Persbericht

Heerlen, 22 januari '08

Brandweer en gemeente treden streng op tijdens carnaval

Net als voorgaande jaren controleert de brandweer Parkstad-Limburg voor en tijdens de carnavalsdagen alle horecagelegenheden op de brandveiligheid. In een korte tijd worden ruim 850 kroegen, sportkantines en gemeenschapshuizen gecontroleerd en daarbij treffen de dertien controleurs die door de Parkstad gemeenten trekken nog steeds het één en ander aan.

Wel is geconstateerd dat de horecabazen zich steeds bewuster wordt wat betreft de brandveiligheid in hun zaak. Het komt minder vaak voor dat de brandweer terug moet komen voor een hercontrole. Dit komt mede door de voorlichting vooraf en het sanctiebeleid wat wordt gehanteerd.

Na een tweetal jaren actieve en preventieve voorlichting en controle zal er bij eventueel te constateren overtredingen verscherpt worden opgetreden. Zo zal er bij constateringen van blokkeren of afsluiten van nooduitgangen en vluchtwegen, het toelaten van teveel personen of versiering die niet voldoet aan de brandveiligheidseisen ook strafrechtelijk worden opgetreden. Dit gebeurt om gevaarlijke situaties te voorkomen en te beëindigen alsmede de veiligheid voor bezoekers zoveel mogelijk te kunnen waarborgen.

Tijdens de carnavalsdagen 2008 zal er direct strafrechtelijk worden opgetreden bij bovengenoemde constateringen.

De verantwoording voor en het toezicht op de brandveiligheid ligt bij de ondernemer zelf. Uiteraard blijft het ook voor u als bezoeker verstandig om zelf op de (brand)veiligheid te letten.

Brandweer en gemeente wensen u een veilig en vooral feestelijk carnaval 2008.