Waterschap Velt en Vecht


Water staat hoog maar niet kritiek

Velt en Vecht alert op hoog water

Het water in de Overijsselse Vecht en in sloten, kanalen, beken in het beheergebied van Velt en Vecht staat hoog. Hoewel er op het moment geen sprake is van kritische situaties, is het waterschap alert op de ontwikkeling van de waterstanden en de neerslagvoorspellingen voor de komende dagen.

De hoge waterstanden worden veroorzaakt door de grote hoeveelheid regen van de afgelopen dagen. In het gebied van Velt en Vecht is tussen vrijdag en maandag ongeveer 60 á 70 millimeter neerslag gevallen. Lokaal kan er sprake zijn van enige wateroverlast in de vorm van ondergelopen weilanden, grasvelden en fietspaden en dergelijke.

Deze week wordt relatief weinig neerslag voorspeld. Op basis hiervan verwacht waterschap Velt en Vecht dat de waterstanden de komende dagen weer kunnen dalen. De hoogste stand in de Vecht wordt morgenochtend bereikt wanneer de afvoerpiek uit Duitsland passeert. Het peil in de Vecht zal wat trager dalen dan op andere plekken en in ieder geval deze week nog relatief hoog blijven.