Gemeente Montfoort

P e r s b e r i c h t

Montfoort, 22 januari 2008

Aanbesteding Brede School/het Cultuurhuis Linschoten valt tegen College schat vertraging op circa één jaar
De aanbesteding van de Brede School/het Cultuurhuis Linschoten is tegengevallen. Voor het totale project was een budget van 6,8 miljoen euro beschikbaar. De aanbesteding voor het gehele project is uitgekomen op een bedrag van 8,8 miljoen euro. Het college van burgemeester en wethouders vindt de inschrijving onaanvaardbaar en heeft besloten het werk niet te gunnen aan de inschrijvers. Dit betekent een vertraging van circa één jaar.

Na de voorbereidingsperiode was in het najaar van 2007 het bouwplan gereed en kon de bouw van de Brede School/het Cultuurhuis Linschoten worden aanbesteed.

"Er is sprake van een inschrijfprijs die 30% hoger is dan de raming, en dat is voor een dergelijk project van bijna 4.100 vierkante meter onaanvaardbaar. Als college hebben we dan ook besloten om het werk niet te verlenen aan de inschrijvers." legt wethouder J.H.W.M. Vinkenburg uit.

Dit betekent dat de bouw van de Brede School/het Cultuurhuis Linschoten niet in februari 2008 kan beginnen. Ook de tijdelijke huisvesting van de Prins Clausschool wordt niet op korte termijn gerealiseerd.

De situatie is nu dat de aanbestedingsprocedure wordt afgerond zonder dat het werk gegund wordt. Vinkenburg: "Dit betekent niet dat er geen Brede School/Cultuurhuis in Linschoten zal komen." Het college van burgemeester en wethouders en alle participanten betreuren de ontstane situatie, maar blijven enthousiast voor het project en willen graag dat de Brede School/het Cultuurhuis er komt. De vraag is echter, hoe en op welke termijn. "Het college gaat, in samenwerking met alle deelnemers aan het project, de komende weken diverse opties verder onderzoeken." vertelt Vinkenburg.

Het college van burgemeester en wethouders stelt een informatienota over de Brede School/het Cultuurhuis Linschoten op. Deze zal in de gemeenteraadsvergadering van 4 februari aanstaande worden besproken.


-----


Noot voor de redactie/

Gemeente Montfoort