Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom, 22 januari 2008

BERGEN OP ZOOM, 22 januari 2008

Politie houdt verdachte aan na bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag een 38-jarige inwoonster van Roosendaal aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak. De vrouw is een bekende veelpleger van de politie.

In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een bedrijfsinbraak plaats aan de Jan Frederik Vlekkestraat. Daarbij werd het hek verbroken en een aantal autos op het terrein opengebroken. Verschillende goederen werden meegenomen. Een oplettende getuige noteerde die nacht het kenteken van een auto in de directe omgeving van het pand en gaf dit door aan de politie. Na onderzoek bleek deze auto op naam te staan van de verdachte. Na overleg met de officier van justitie kon de vrouw maandagmiddag worden aangehouden. De politie heeft haar woning doorzocht en verschillende goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de goederen en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Man aangehouden voor poging diefstal van geld

ROOSENDAAL: Bij een poging overval op een horecagelegenheid aan de Markt is maandagavond een 44-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man had aan het begin van de avond geprobeerd geld weg te nemen uit de kassa. Hij was daarbij niet gewapend. Nadat de politie beelden uit had gelezen van de aanwezige cameras in het pand werd de 44-jarige veelpleger herkend. De man werd na een onderzoek in de omgeving rond 19.30 uur aangehouden op de Boulevard. De man is inverzekering gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst