Sennheiser bundelt kracht in BeNeLux organisatie

22/01/2008 15:42



Sennheiser Benelux



Kortenhorst en van der Kolk samen sterk.

Vanaf 1 januari vallen de vestigingen van Sennheiser in Nederland en België onder één directie. De bedrijven uit respectievelijk Almere en Zellik gaan namelijk vergaand samenwerken. Deze strategische beslissing vergroot de slagvaardigheid van Sennheiser aanzienlijk. Bovendien is met geïntegreerde afdelingen als Finance, Administratie, Marketing, Sales en HRM de organisatie naar een hoger niveau getild.

Hans Kortenhorst is hiertoe per 1 januari benoemd als Managing Director van Sennheiser, naast de huidige Managing Director, Alfred van der Kolk. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de kantoren van Sennheiser in Nederland en België / Luxemburg.

Alfred van der Kolk, vanaf de start van Sennheiser in Nederland betrokken bij het succes, gaat zich richten op Finance & Operations. Hans Kortenhorst, die sinds anderhalf jaar de leiding heeft over Sennheiser Belux, voert de scepter over Marketing, Sales & Services. Voordien was Kortenhorst ruim 14 jaar werkzaam in diverse Marketing & Sales functies bij Numico, Mars/Masterfood en Friesland Foods.

Han Dohmen (Sales Director Benelux) en Eddy de Moortel (Director Finance & Operations Benelux) maken het management team compleet. Ook het team van senior managers is een mix van ervaren Belgische en Nederlandse medewerkers.

Sennheiser Benelux kiest bewust voor het behoud van verkoopteams en service afdelingen (Technische Service en de Verkoop Binnendienst) met een heel duidelijk lokaal accent. Het voortzetten van de kantoren in Almere en Zellik is dan ook een logische beslissing. Het eerste contact- en servicepunt behoudt zo haar "couleur locale", terwijl de internationale bundeling van krachten garant staat voor professionaliteit en kwaliteit. Sennheiser verwacht hiermee een nog betere service te kunnen leveren aan haar klanten en de sterke groei van de afgelopen jaren verder uit te bouwen.

Over Sennheiser:
Sennheiser Benelux is importeur van de audio producten die onder dezelfde naam op de Nederlandse markt worden gebracht. Geroemd om de kwaliteit van de microfoons, hoofdtelefoons en draadloze systemen, gelauwerd om de service en gewaardeerd om de breedte van het assortiment. Sennheiser Benelux voert namelijk niet alleen de eigen Sennheiser Group merken (Sennheiser, Sennheiser Communications, Neumann, Klein + Hummel), maar vertegenwoordigt ook König & Meyer, IC Audio, Fisher Amps, Overline, L-acoustics (alleen in Nederland) en Televic.





http://www.sennheiser.nl