Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22-01)

OOSTERHOUT NB, 22 januari 2008

Arrestaties naar aanleiding van overval in Hooge Zwaluwe

HOOGE ZWALUWE: De politie heeft dinsdagochtend 22 januari 2008 twee arrestaties verricht in het onderzoek naar een gewelddadige overval in Hooge Zwaluwe. Een 25-jarige vrouw werd op woensdagavond 27 juni 2007 klemgereden in de Zonzeelse polder. Zijn was in gezelschap van haar
1-jarige baby. Vervolgens werd de vrouw mishandeld, bedreigd en beroofd. De twee arrestanten zijn een 19-jarige man uit Drimmelen en een 17-jarige jongen uit Hooge Zwaluwe. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten in dit onderzoek.

Het misdrijf vond plaats op woensdagavond 27 juni 2007, tussen 22.45 en 23.30 uur vlakbij de spoorwegovergang aan de Zoutendijk. Het slachtoffer betrof een 25-jarige vrouw uit Breda. Ze reed in haar auto en werd klemgereden door een andere personenauto. Vervolgens werd ze mishandeld en beroofd. Daarbij dreigden de daders ook haar 1-jaar oude baby iets aan te doen. Het viertal ging er vandoor met de tas van de vrouw. Nadat de daders waren vertrokken, slaagde het slachtoffer erin om de aandacht te trekken van een voorbijganger. Vervolgens werd de politie gealarmeerd. De agenten brachten het slachtoffer en haar baby over naar het ziekenhuis. De vrouw had enkele kleine verwondingen aan haar hoofd en last van pijn aan haar ribben. De baby bleef ongedeerd. In haar aangifte sprak het slachtoffer over vier daders, drie mannen en een vrouw.

Het televisie programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond 14 augustus aandacht aan de overval. In uitzending was een reconstructie van het delict te zien en werd een compositietekening van één van de daders getoond. Na de uitzending kwamen er een aantal reacties binnen, maar dat leidde niet tot concrete tips.

Het recherche onderzoek van de afgelopen maanden leidde naar de twee verdachten die nu zijn opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten in dit onderzoek.

Ruzie over parkeren

WOUDRICHEM: Maandagmiddag 21 januari ontstond er ruzie op het Waalplein in Woudrichem. Een buurtbewoner (28) kwam thuis en zag dat een van zijn autos klemgezet was door een andere parkeerder. Hij besloot met zijn bedrijfsauto de zaak klem te zetten. Er volgende een ruzie met een 19-jarige man uit Andel, waarbij over en weer klappen vielen. Later op de avond (22.00 uur) liep de zaak opnieuw hoog op over hetzelfde onderwerp. De politie werd erbij geroepen en de agenten gingen over tot de arrestatie van de 28-jarige man uit Woudrichem. Beide partijen deden over-en-weer aangifte tegen elkaar van mishandeling. De politie maakte proces-verbaal op en legt de zaak voor aan de Officier van Justitie.

Over de kop de sloot in

RAAMSDONK: De politie behandelde maandagavond 21 januari om 20.00 uur een verkeersongeval op de autosnelweg A-59 ter hoogte van Raamsdonk. Uit het sporenonderzoek en de verklaringen van betrokkenen maakt de politie op dat een 63-jarige automobilist (uit Waspik) komende vanuit de richting Waalwijk in de richting knooppunt Hooipolder reed. Hij moest plotseling afremmen en uitwijken en raakte daarbij met zijn linker wielen in de berm. Bij de stuurcorrectie raakte hij de macht over het stuur kwijt en een ongeval was het gevolg. De auto is daarbij een paar keer rond getold, drie keer over de kop geslagen en toen ondersteboven in de sloot beland. Wonderbaarlijk genoeg hadden beide inzittenden nauwelijks letsel. Ze zijn voor medische controle nog wel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte door het ongeval total-loss. Politieonderzoek wees uit dat er geen sprake was alcoholgebruik. Volgens de 63-jarige man uit Waspik was hij plotseling verrast door een slecht verlichte en langzaam rijdende autoambulance.

260,- boete na mishandeling

DONGEN: Een 29-jarige vrouw uit Dongen kreeg 260,- boete opgelegd, nadat zij een mishandeling pleegde. Het geweld vond plaats op dinsdagochtend 22 januari omstreeks 11.30 uur in een supermarkt aan het Europaplein. Het slachtoffer was een 24-jarige vrouw uit Dongen. Een relationeel conflict lag vermoedelijk ten grondslag aan de mishandeling.
Na haar arrestatie legde de 29-jarige verdachte in het politiebureau een bekentenis af. In overleg met het openbaar ministerie kreeg ze een geldboete van 260,- opgelegd. Ze heeft de boete inmiddels betaald.

Proces-verbaal voor verkeersovertreder

RAAMSDONKSVEER: Een 22-jarige inwoner van Raamsdonksveer werd aangehouden omdat hij zonder rijbewijs achter het stuur van een personenauto zat.
De politie zag hem rijden op maandagmiddag 21 januari om 17.45 uur rijden over de Statenlaan in Geertruidenberg. Naast een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs kreeg hij ook proces-verbaal omdat zijn auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd was.

Auteur: Jeroen Steenmeijer