CNV : eens met plan Donner om Poolse werknemers te informeren

22/01/2008 16:05



CNV



'Maar de Polen willen ook echte oplossingen'

Het voornemen van Minister Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) om Poolse werknemers die in Nederland aan de slag gaan beter te informeren, sluit aan op de inspanningen van CNV Hout en Bouw. "Maar met informeren alleen los je de problemen nog niet op, er is ook daadkrachtig optreden tegen misstanden nodig", aldus bondsbestuurder Maarten Post.

De CNV-bond die de belangen behartigt van werknemers in de hout- en bouwnijverheid, is zelf al enige maanden in gesprek met Poolse werknemers. Uit die verhalen concludeert ook de bond, dat er grote behoefte is aan meer informatie en begeleiding in de Poolse taal. Volgens de bond ligt er voor de minister vooral een taak op het gebied van de sociale zekerheid. "Neem nu de ziektewet. Als een Poolse uitzendkracht in die situatie komt, krijgt hij een Nederlandstalige brief van het UWV met de boodschap dat hij zich moet melden. Maar dat kan hij er niet uit opmaken. Als hij vervolgens het telefoonnummer belt, dat bovenaan het briefpapier staat, krijgt hij een Nederlandssprekend iemand aan de lijn. Omdat het gesprek daardoor stokt en vaak ook de verbinding wordt verbroken, komt de Pool niet te weten wat hij moet doen. Daardoor loopt hij dus ook zijn uitkering mis." Volgens Post gaat het dan ook niet alleen om het bieden van schriftelijke informatie (zoals folders, websites) in de eigen taal. "De hele dienstverlening, dus ook de achtervang, moet voor de Poolse werknemer goed toegankelijk zijn."

Malafide uitzendbureaus
Ook het aanpakken van malafide uitzendbureaus - wat Minister Donner van plan is - is volgens CNV Hout en Bouw noodzakelijk. "Maar", benadrukt Post, "je moet vooral optreden tegen de manier waarop mensen aan een uitzendbureau worden gebonden. Malafide bureaus zorgen er eerst voor dat de Poolse uitzendkracht niet meer weg kan, door het paspoort in te nemen of een enorm bedrag aan borgsom te vragen. De Pool durft dan niet met het werk te stoppen. Bovendien staat hij dan vaak letterlijk met z'n koffer op straat, omdat ook de huisvesting vaak aan het werk wordt gekoppeld. Die zaken vragen om echte oplossingen." De Arbeidsinspectie - zoals Donner suggereert - zou een belangrijke rol kunnen spelen in de oplossingen. Post: "De inspectie kan weliswaar niets tegen woekerhuren en onhoudbare concurrentiebedingen doen, maar zij kunnen malafide bedrijven wél helemaal uitkammen." Voor het probleem van de huisvesting heeft Post een eenvoudige oplossing: zorg ervoor dat de Polen zich inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie (gba). "Als er dan tien namen op één adres staan, is dat voor gemeenten ook een duidelijk signaal dat er poep is aan de knikker."

Project CNV Hout en Bouw
CNV Hout en Bouw gaat de Arbeidsinspectie hierbij helpen, door het aanmelden van bedrijven waartegen het vermoeden van malafide activiteiten bestaat. Ook breidt de bond komende maanden het eigen informatietraject uit. In maart staan er informatieavonden gepland over lonen en contracten. Daarnaast breidt de bond zijn dienstverlening aan Poolse arbeidskrachten verder uit. Hiervoor worden op verschillende plaatsen in het land Poolssprekende coördinatoren aangesteld. Ook komen er vraagbaken en kaderleden, bij wie Poolse werknemers terecht kunnen als zij met vragen of problemen zitten