Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 22 januari 2008

BREDA, 22 januari 2008

Politie lost veertigtal woninginbraken op

BREDA: De politie heeft de afgelopen weken een achttal verdachten aangehouden op verdenking van ongeveer 40 woninginbraken in de wijk Westeinde eo.

De politie hield woensdagavond 3 januari jl. een drietal woninginbrekers aan voor een inbraak aan de Vriesdongen in de wijk Boeimeer. Een alerte buurtbewoner belde de politie die de dire verdachten op straat heeft aangehouden. Na rechercheonderzoek, verschillende buurtonderzoeken en technisch sporenonderzoek zijn uiteindelijk 8 verdachten aangehouden in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar oud en allen inwoners van Breda. De inbraken waarvan het achttal wordt verdacht zijn woninginbraken die in de laatste twee maanden van 2007 en begin 2008 hebben plaatsgevonden. Een aantal verdachten zit nog vast. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De laatste maanden was er sprake van een toename van het aantal woninginbraken in de wijk Breda Zuid-west.

Persbericht van 3 januari 2007:

BREDA: De politie heeft woensdagavond na een melding van een alerte buurtbewoner, omstreeks 23.15 uur in de wijk Boeimeer drie woninginbrekers (16,17 en 21 jaar) aangehouden.

Het trio had aan de achterzijde van een woning aan de Vriesdongen een ruit vernield. Hierna gingen ze naar binnen. In de woning werd de TV losgekoppeld en mee naar buiten genomen. De inmiddels gewaarschuwde politie kon op straat direct een verdachte aanhouden. Zijn twee maten konden tijdelijk ontkomen. Zij verstopten zich in de tuinen van woningen aan de Vriesdongen. Hierop werd met de diensthond gespeurd. De hond gaf aan dat er geen uitloopsporen waren uit de wijk. Uiteindelijk werden de twee andere verdachten ook aangehouden. Zij hadden zich in tuintjes verstopt. Ze zijn in verzekering gesteld.

Vrouw aangehouden na diefstal uit supermarkt

ZUNDERT: Een 29-jarige inwoner uit Zundert is maandagavond rond 20.00 uur aangehouden voor diefstal van diverse levensmiddelen uit een supermarkt aan de Molenstraat. De vrouw nam spullen mee met een waarde van bijna 30,-. De politie hield de vrouw aan. Na het betalen van een boete van 130 euro is ze in vrijheid gesteld.

Verdachte van winkeldiefstal alsnog opgepakt

BREDA: Maandagavond rond 17.00 uur is op het van Coothplein een 24-jarige man aangehouden. De verdachte pleegde op 14 januari samen met een vrouw winkeldiefstal in een warenhuis op de Ginnekenstraat. De man wist toen te ontkomen. Maandagavond zagen oplettende agenten de verdachte lopen en hielden hem aan. Hij is in verzekering gesteld.

Persbericht 21 januari 2008:

Agenten in burger arresteren winkeldievegge

BREDA: Agenten in burger hebben maandagmiddag op de Ginnekenstraat een 21-jarige vrouw uit Ulvenhout aangehouden ter zake winkeldiefstal. Een 24-jarige mededader die bekend is bij de politie wist te ontkomen. Hij wordt nog gezocht. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

Agenten in burger, belast met het opsporen van winkeldiefstallen en andere strafbare feiten in het kader van het donkere dagen offensief, zagen gisteren twee hen bekende personen in de binnenstad lopen. Zij wisten dat het duo al eerder voor misdrijven was aangehouden. Zij observeerden het stel en zagen dat de manlijke verdachte winkeldiefstal pleegde in een warenhuis op de Ginnekenstraat. De rechercheurs probeerden de man voor de winkel te arresteren. Hij liet enkele gestolen spullen vallen maar wist te ontkomen. De vrouwelijke verdachte werd wel staande gehouden. Zij bleek ook van diefstal afkomstige spullen bij zich te hebben, afkomstig van twee winkels en een apotheek in Ulvenhout. Het gaat om drie MP3 spelers, Gilette scheermesjes en een huidverzorgingsproduct. De vrouw is een heroïne en cocaïne gebruikster.

Auteur: Nicolette Bovenhorst