Gemeente Tilburg


22-1-2008
Veiligheidsconvenant regelt ook alcohol op tribune Willem II Minder politie nodig door verkeersregelaars

Vanavond is de eerste wedstrijd waarin supporters bij een wedstrijd van Willem II hun biertje op de tribune op mogen drinken. Het betreft een proef voor een periode van vijf maanden. Dit is vastgelegd in het convenant dat de Tilburgse veiligheidspartners en Willem II vanavond tekenen. In dit convenant is ook de inzet van verkeersregelaars vastgelegd. Willem II levert zelf deze vrijwilligers waardoor er ook buiten het stadion minder politie nodig is dan voorheen. De inzet van verkeersregelaars is in het afgelopen seizoen een succes gebleken en past ook in de lijn om de politie-inzet bij voetbalwedstrijden in Tilburg verder terug te dringen.

Vanavond tekenen vertegenwoordigers van Willem II, de gemeente Tilburg, de politie, het openbaar ministerie, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) en de brandweer het convenant voor het lopende seizoen 2007-2008. De brandweer en de GHOR zijn nieuwe partners in het convenant, waarin de afspraken over de veiligheidsaanpak bij de wedstrijden van Willem II bekrachtigd worden.

Alcohol
Voor de verkoop van alcohol tijdens de wedstrijd gelden strenge regels. Zo mag er alleen bier geschonken worden en geldt de regeling niet voor risicowedstrijden. Daarnaast krijgt het horecapersoneel extra opleidingen om goed om te kunnen gaan met de effecten van alcohol. Tot nu was het verboden alcohol mee te nemen op de tribunes.

Convenant
In Tilburg wordt al jaren gebruik gemaakt van een Voetbalconvenant waarin de verantwoordelijkheden en de wedstrijdorganisatie zijn geregeld. Vaste items in het convenant zijn afspraken over tolerantiegrenzen, spreekkoren, stadionverboden, kaartverkoop.