Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 22 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 22-01-2008 o Aangehouden na bedreiging, kraan omgevallen en hennep.

Aangehouden na bedreiging

Purmerend, zondag 20 januari 2008.

De politie heeft in een woning aan de Coyotestraat in Purmerend een 46-jarige veelpleger zonder vaste woonplaats aangehouden als verdachte van bedreiging. De man zou begin december bij een woning van zijn vroegere vriendin aan de Jachtwagenstraat haar vriend hebben bedreigd met een keukenmes. De man wordt aangemerkt als veelpleger vanwege diverse gevallen van oplichting. De verdachte werd ingesloten en wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Verlichtingscontroles zonder bonnen

Zaanstreek-Waterland

De politie heeft afgelopen week in de hele regio 16 controles gehouden op fietsverlichting. In totaal werden 315 fietsers aan de kant gezet omdat de verlichting niet (goed) werkte. Vanwege acties door de politiebonden voor betere salariëring werden geen bekeuringen uitgedeeld maar actiebonnen.

Betrapt bij insluiping

Wormerveer, maandag 21 januari 2008, 20:45 uur.

Een 35-jarige, in Wormerveer verblijvende vrouw is door de bewoners van een woning aan de Noorderstraat overgedragen aan de politie. De vrouw zou door de niet afgesloten achterdeur de woning in zijn gegaan terwijl zij daar niets te maken had. Bij fouillering had de verdachte enkele voorwerpen bij zich die uit de woning afkomstig waren alsmede meerdere spuiten en methadonpillen. Na de aanhouding werd een onderzoek naar de identiteit van de vrouw gedaan omdat zij zich niet kon legitimeren. Hieruit bleek dat zij een valse naam had opgegeven. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Vrouw op zebra aangereden

Monnickendam, maandag 21 januari 2008, 22:30 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding tussen een 52-jarige vrouw uit Monnickendam en een personenauto die werd bestuurd door een 60-jarige man uit Purmerend. De aanrijding vond plaats op de Pierebaan op de kruising met de Bernhardlaan op een
voetgangersoversteekplaats. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bloedproef voor gewonde fietser

Koog aan de Zaan, maandag 21 januari 2008, 19:03 uur.

De politie heeft van een 61-jarige fietser uit Koog aan de Zaan een bloedproef af laten nemen. De man was gewond geraakt toen hij tijdens het keren op de Leliestraat in zijn woonplaats werd aangereden door een 37-jarige automobilist uit Zaandam. Agenten die de aanrijding op kwamen nemen roken alcohol bij de fietser. De man blies een flinke alcoholindicatie en ging daarna met een hoofdwond in de ambulance mee naar het ziekenhuis. Daar werd door een politiearts bloed afgenomen om het alcoholgehalte vast te laten stellen. De Koger werd vermoedelijk aangereden omdat hij niet heeft opgelet tijdens het keren. Zelf dacht hij dat hij tijdens het keren was omgevallen.

Kraan omgevallen

Zaandijk, dinsdag 22 januari 2008, 08:52 uur.

Tijdens hijswerkzaamheden op de Julianabrug is een graaf/hijsmachine gekanteld en met de giek in de Zaan beland. De 37-jarige
kraanmachinist uit Emmeloord was bezig met het te water laten van een ijzeren boot toen de kraan kantelde waarbij de machine op de brugleuning bleef hangen. Hij kon op eigen gelegenheid de machine verlaten en raakte niet gewond. Door het ongeval is een zeer kleine hoeveelheid hydraulische vloeistof in het water van de Zaan gekomen. In overleg met een milieudeskundige van de politie hoefden hiervoor geen maatregelen te worden genomen. De arbeidsinspectie wordt door de aannemer gewaarschuwd. De kraan werd met eigen middelen weer rechtop gezet.

Hennep

Purmerend, dinsdag 22 januari 2008, 12:10 uur.

De politie heeft na een melding in een woonboerderij aan de Westerweg een hennepkwekerij aangetroffen en vier verdachten aangehouden. De 47-jarige bewoner deed de deur open en verleende vervolgens alle medewerking. In de woning werd een kwekerij met 130 planten aangetroffen en een 41-jarige Purmerendse, een 33-jarige Amsterdammer en een 38-jarige man uit Castricum. Aan de sporen was te zien dat in de plantage veel meer planten hebben gestaan. De elektriciteit werd buiten de meter om betrokken. De apparatuur en planten werden ter vernietiging in beslag genomen.