Gemeente Deventer

Schoonmaakactie hondenpoep in wijk 5

Het nieuwe hondenpoepbeleid gaat nu ook in wijk 5 in. Wijk 5 bestaat uit Colmschate-Noord, Colmschate-Zuid en De Vijfhoek. De gemeente Deventer nodigt bewoners uit deze wijk, hondenbezitters en niet-hondenbezitters, uit voor de informatiebijeenkomst op woensdag 30 januari 2008 in sport- en recreatiecentrum De Scheg (Colmschate-Noord en De Vijfhoek) en op woensdag 6 februari in de Ichtuskerk (Colmschate-Zuid).

Eind januari zorgt Cambio voor een grote schoonmaakactie in de wijk, waarbij zoveel mogelijk hondenpoep wordt verwijderd en de afvalbakken worden schoongemaakt. Op 1 februari gaat het nieuwe beleid in. Op Deventer TeleVisie is van 21 tot en met 25 januari iedere werkdag een nieuwe aflevering te zien van het programma No Shit! met daarin veel informatie over het nieuwe beleid.

Antwoorden op uw vragen

Tijdens de informatieavond zijn medewerkers van de gemeente, de Deventer Wijkaanpak en Cambio aanwezig om vragen te beantwoorden. Uiteraard krijgen zij een overzicht van de nieuwe regels. De folder en de kaart met losloopgebieden liggen klaar. Mensen kunnen ter plekke gratis lid worden van de Deventer Schoon Familie en ontvangen in hun welkomstpakket ook een schepje.

Afvalbakkenplan

Op een kaart van wijk 5 staat aangegeven waar de afvalbakken staan. Uitgangspunt is dat mensen nooit verder dan 350 meter hoeven te lopen om bij een bak te komen. Als mensen een bak missen op een bepaalde plek, kunnen zij dat op deze avond aangeven. Als er veel animo voor een extra bak of het verplaatsen van een bak is, dan kijkt de gemeente of het mogelijk is dit aan te passen.

Extra losloopgebieden

Op dit moment zijn 21 gebieden aangewezen als losloopgebied. Hondenbezitters vinden dit te weinig en er zijn verschillende voorstellen gedaan voor extra losloopgebieden. Medewerkers van de gemeente hebben gebieden in de hele stad bekeken. Niet alle gebieden zijn geschikt als losloopgebied. Het is belangrijk dat een gebied goed schoon te maken is, groot genoeg is, op een veilige plaats ligt en goed te handhaven is.

De losloopgebieden staan ook niet ter discussie op de informatiebijeenkomst; er volgt een aparte procedure voor aanvullende losloopgebieden. In het voorjaar gaat er een voorstel naar het college van burgemeester en wethouders om een aantal nieuwe gebieden aan te wijzen. Na inspraak en vaststelling zijn deze gebieden waarschijnlijk eind 2008 beschikbaar voor hondenbezitters.

Fases

Het nieuwe hondenbeleid wordt in fases ingevoerd. Voor deze fasering is gekozen voor de wijkaanpakgebieden. Wijk 2 was de eerste wijk, daarna volgde in oktober wijk 4. Nu is wijk 5 aan de beurt, gevolgd door de wijken 1 en 3. Tot slot komen wijk 6 en 7 aan bod. Iedere invoering begint met een informatieavond, gevolgd door een wenperiode van drie maanden. Daarna volgt handhaving.

Publicatiedatum: 22-1-2008
foto van hond die net gepoept heeft. Het baasje ruimt de poep op.

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 22 januari 2008