Gemeente Purmerend

Fitheidtest voor ouderen Weidevenne

22 januari 2008

Zaterdag 19 januari 2008 zijn 148 ouderen uit Weidevenne getest op hun fitheid. Precies honderd deelnemers hebben zich in sportzaal De Kraal aan de Zambezilaan na de test laten inschrijven voor het sportintroductieprogramma. Het aantal aanmeldingen tijdens de testdag zelf betekent dat zeven groepen gaan werken aan lenigheid en conditie volgens het speciale sportintroductieprogramma.

Alle Purmerenders vanaf 55 tot en met 65 jaar in Weidevenne waren in december 2007 door de afdeling Sport van de gemeente uitgenodigd 19 januari een fitheidtest te komen doen. In totaal meldden zich 195 personen aan. De deelnemers kregen door de test een beeld van de wenselijkheid en mogelijkheden om de conditie en lenigheid te verbeteren. Honderd testdeelnemers schreven zich onmiddellijk in voor het introductieprogramma, 48 deelnemers namen het inschrijvingsformulier mee naar huis. Zeventien ouderen uit Weidevenne die zaterdag verhinderd waren de fitheidtest af te leggen, ontvingen op hun verzoek het inschrijfformulier voor het
sportintroductieprogramma thuis in de brievenbus.

Voor de fitheidtest en de programma's is een eigen bijdrage verplicht. De fitheidtest kost EUR 3,50, het sportintroductieprogramma van elf lessen EUR 38,50. De dertig lessen van het vervolgprogramma kosten in totaal EUR 105,00. Het is mogelijk het vervolgprogramma in twee termijnen van elk EUR 52,50 te betalen. De lessen van het sportintroductieprogramma en van het vervolgprogramma kosten omgerekend EUR 3,50 per keer.

De afdeling Sport van de gemeente heeft in de afgelopen jaren de ouderen in Wheermolen, De Gors, Centrum en Overwhere benaderd. Veel van de toenmalige deelnemers zijn nog steeds regelmatig sportief actief.