Persbericht

Paginaopbrengst nu ook op verpakking van HP inktcartridges

Amstelveen, 22 januari 2008 - HP introduceert de ISO paginaopbrengst op de verpakkingen van haar inktcartridges. Dit is een belangrijke stap in de richting van het vergroten van de keuze en de waarde voor klanten die in het bezit zijn van een HP printer of die er een willen aanschaffen. De stap is gezet in navolging op de verbetering en uitbreiding van HP's wereldwijde supplies portfolio in de lente van 2007 en het vermelden van de paginaopbrengst op de verpakking van de printing oplossingen. Consumenten en bedrijven met verschillende behoeften hebben nu keuze uit meer producten, maar via een vereenvoudigd keuzeproces.

Geïnformeerd beslissen
Door de klant zo goed mogelijk te informeren kan men bij het aanschaffen van een printer en/of supplies de juiste aankoopbeslissing maken. Tot voor kort was het lastig voor consumenten om te begrijpen wat ze nu precies krijgen voor hun geld. Ten eerste, diverse modellen printers gebruiken inkt op verschillende manieren waardoor de inhoud van een inktcartridge niet altijd een goede graadmeter is voor het aantal pagina's dat je ermee kan afdrukken. Ten tweede, hanteerden fabrikanten in het verleden hun eigen methoden voor het meten van paginaopbrengst. Dat maakte het niet eenvoudig om vergelijkingen te maken tussen verschillende printermerken.

Klantenonderzoek
Onderzoek van HP heeft uitgewezen dat haar klanten paginaopbrengst een betere manier vinden om te begrijpen wat de verwachting is met een bepaalde printer af te kunnen drukken, in plaats van het vermelden van de inhoud van een inktcartridge. Daarom zal HP het traditionele "milliliters inkt" label op de inktcartridges vervangen door een paginaopbrengst gemeten via de ISO industriestandaard (ISO/IEC 24711).

HP gelooft sterk in het gebruik van ISO-standaarden voor paginaopbrengst van inkt. Deze industriestandaard is een belangrijke stap voor alle fabrikanten. Door de ISO-standaard te gebruiken (naast andere belangrijke factoren zoals kwaliteit, functionaliteit, betrouwbaarheid, snelheid en gebruiksgemak) kunnen consumenten eenvoudig vergelijkingen maken tussen verschillende printermodellen en -merken.

Sinds enige tijd staat de paginaopbrengst per inktcartridge type vermeld op de HP website (www.hp.com/go/pageyield) en op de verpakking van de printing oplossingen. Nu staan de ISO-waarden ook op de verpakkingen van de inktcartridges vermeld. Dit is een uitbreiding van HP om transparantie voor consumenten te vergroten, zodat zij beter geïnformeerd keuzes kunnen maken.

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 104,3 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 31 oktober 2007. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.