Time : 15:49:39
Date : 22 January 2008
Sender Name: DCR IMMWOEB

Belgen zoeken hun droomwoning steeds vaker op het Internet Dit bewijzen ook de bezoekcijfers van Immoweb.be, de grootste vastgoedsite van België. Deze maand werd een nieuw record gebroken met meer dan 157.000 bezoeken en meer dan 7 miljoen bekeken pagina's op één dag (maandag 14 januari 2008*).

Met dit succes in het achterhoofd heeft Immoweb (www.immoweb.be) op 19 januari jl. haar website een moderner jasje aangemeten. De nieuwe site heeft een modernere lay-out en is ook een pak overzichtelijker dankzij de nieuwe afmetingen die meer beantwoorden aan de huidige beeldschermstandaarden. Dit alles werd gerealiseerd zonder te raken aan de eenvoudige gebruiksinterface en performantie van de zoekmotor waarvoor Immoweb alom bekend staat. Dit werd tijdens een onlangs afgenomen enquête nogmaals bevestigd. Van de nieuwe functionaliteiten die werden toegevoegd, halen we er hier graag enkele aan : verbeterde kaartjes, meer foto's bij de panden en een grondige wijziging van "Mijn Immoweb". Dit is het gepersonaliseerde luik van de site dat op 15 januari reeds 67.000 geregistreerde leden telde.

Sinds haar lancering in 1996 staat Immoweb.be op kop van de Belgische vastgoedwebsites, zowel qua aantal bezoekers als qua aantal zoekertjes die vastgoedmakelaars, notarissen, bouwpromotors en particulieren publiceren. Begin dit jaar waren dat 89.000 zoekertjes in België en 26.000 in het buitenland. Zo worden er ook maandelijks 26.000 nieuwe zoekertjes op Immoweb geplaatst, waarvan de gegevens om het half uur geüpdate worden. In 2006 creëerde Immoweb bovendien een rubriek "Vakantiewoningen" die momenteel om en bij de 30.000 panden bevat.

Internet en niets anders dan Internet. Vastgoed en niets anders dan vastgoed: verkoop en verhuur van huizen, appartementen, bouwgronden, nieuwbouwprojecten, opbrengsteigendommen, ... Met een steeds betere kwaliteit. Dat is het motto van de 28 medewerkers van het Immoweb-team.


*Cijfers gecertifieerd door CIM - Metriweb

Site : http://www.immoweb.be

Perscontacten :
Vincent Dumont, Marketing Manager
0475/80.29.52
vdu@immoweb.be

Profiel ProduPress
Het succes van ProduPress, Belgische persgroep actief sinds 1950, berust op het zoeken naar de sleutelposities in de gespecialiseerde vakgebieden en media. Deze strategie heeft de laatste jaren in het bijzonder zijn vruchten afgeworpen met het buitengewone succes van Immoweb en met de aankoop van het magazine Autowereld om op die manier haar positie in de automobielsector te verbeteren.

Dankzij haar onafhankelijkheid en haar Belgische trots, telt de ProduPress Groep op dit ogenblik meer dan 90 medewerkers, waarvan de helft meewerkt aan de creatie van de 8 magazines (Autogids/Le Moniteur Automobile(BE+FR), Autowereld, Actief Wonen/Déco Idées, Beter Bouwen & Verbouwen/Tu bâtis, je rénove). De andere helft werkt aan de ontwikkeling van 3 websites: Immoweb.be (de grootste vastgoedsite van België), Autogids.be/MoniteurAutomobile.be (de belangrijkste Belgische websites over de automobielwereld die dé referentie zijn voor online marktinformatie over nieuwe en tweedehandswagens) en Autowereld.be (hét online automobielmagazine voor de moderne automobilist).