Ingezonden persbericht


Persbericht

Eurofiber gaat partnership aan met Qi ict

Delft/Utrecht, 22 januari 2008 - Qi ict neemt de glasvezeldiensten van Eurofiber op in haar productportfolio. De samenwerking werd afgelopen week kracht bij gezet door een handtekening van beide directeuren onder het contract. Qi ict kan hiermee organisaties die behoefte hebben aan hoogwaardige datacommunicatie- verbindingen een totaaloplossing bieden. "De hoge bandbreedte van de Eurofiber-glasvezelverbindingen sluit naadloos aan bij de behoefte die wij in de markt signaleren", stelt Peter Groeneveld, CEO van Qi ict.

Gebruikmakend van de diensten van Eurofiber kan Qi ict alle zorg voor organisaties, voor wat betreft datacommunicatie, uit handen nemen. Indien gewenst staat voor de klant een modern Netwerk Control Center ter beschikking, waarmee Qi ict het beheer van deze verbindingen op zich kan nemen. Daarnaast kan de combinatie van Eurofiber-glasvezeltechnologie en Qi ict CWDM/DWDM-apparatuur een verbinding realiseren tot maar liefst 160 kanalen met ieder 10 Gbps. De combinatie van dark fiber met CWDM/DWDM is ook ideaal om verkeersstromen fysiek te scheiden uit het oogpunt van netwerkbeveiliging. Iedere datastroom krijgt zijn eigen lichtfrequentie.

Peter Groeneveld, CEO van Qi ict: "Met name op het gebied van storage merken we een toenemende behoefte aan bandbreedte. Zo maken onze klanten steeds meer gebruik van uitwijklocaties voor hun storage-omgeving. Veel organisaties hebben te maken met een groter wordende hoeveelheid digitale documenten, die de reguliere bandbreedte overstijgt. Deze documenten moeten ergens opgeslagen worden. De glasvezeldiensten van Eurofiber bieden de benodigde bandbreedte in dergelijke situaties. Bovendien vragen klanten ons steeds vaker om een totaaloplossing, dus niet alleen de applicatie of de belichtingsapparatuur maar ook de fysieke infrastructuur."

Alex Goldblum, Managing Director Eurofiber: "Wij werken al geruime tijd zeer prettig samen. Diverse gezamenlijke projecten zijn succesvol doorlopen en opgeleverd en nieuwe trajecten zitten in de pijplijn. De ondertekening van dit partnercontract is slechts een formaliteit. Qi ict en Eurofiber passen uitstekend bij elkaar: we zijn transparante organisaties met een open houding. We hanteren allebei zeer hoge kwaliteitseisen en ook onze werkwijzen komen overeen. Dit partnership geeft ons de flexibiliteit om samen te groeien en te innoveren om onze klanten de beste service te bieden."


- Einde Bericht -

Over Qi ict
Qi ict in Delft levert storage- en netwerkoplossingen waarbij uptime de belangrijkste eigenschap is. Qi ict implementeert en onderhoudt een scala aan systemen. Het bedrijf heeft een lange staat van dienst: al ruim 24 jaar verbetert Qi ict de netwerkinfrastructuren van haar klanten.

Qi ict is specialist op het gebied van storage, LAN switching, network security en datacommunicatie. Gecertificeerde engineers implementeren de systemen binnen de netwerken van klanten en na oplevering draagt Qi ict zorg voor het onderhoud en beheer: 7 dagen per week, 24 uur per dag. Door de eigen spare-voorraad, en het Network Control Center kan iedere storing snel worden opgelost en door de directe relatie met onze partners bent u verzekerd van de beste ondersteuning. Voor meer informatie: www.qi.nl

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en high capacity Ethernet-diensten in de Benelux. Het Eurofiber-netwerk groeit continu. Het heeft momenteel een omvang van ruim 7.000 kilometer in Nederland, België en Duitsland en verbindt 100 grote gemeenten, 12 stadsnetwerken en ruim 200 MDF-centrales. Hiermee heeft Eurofiber het grootste netwerk in de Benelux en het op één na grootste in Nederland. Eurofiber levert capaciteit aan telecombedrijven, internetaanbieders en drie van de vier mobiele operators in Nederland. Eurofiber staat in voor snelle verbindingen en optimale ondersteuning en klantenzorg. Een toenemend aantal bedrijven en non-profit organisaties maakt gebruik van de diensten van Eurofiber. Voor meer informatie: www.eurofiber.com

Eurofiber maakt deel uit van de Reggefiber Groep. Reggefiber heeft belangen in verschillende glasvezelbedrijven waaronder Eurofiber, Fastfiber, Trent en enkele fiber-to-the-home-projecten. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan in steden als basis voor Fiber to the Home-netwerken.