Politie Zeeland


W-145-2008. Aanhouding in Vlissingen
Politie Zeeland heeft dinsdag om 05.05 uur een man aangehouden in de Paul Krugerstraat in Vlissingen.
De 23-jarige Rotterdammer wordt verdacht van poging tot diefstal bij een bedrijf in de Badhuisstraat in Vlissingen tudden 04.20 uur en 04.35 uur waar aan de achterzijde een raam was ingegooid.

O-146-2008. Aanrijding tussen personenauto en fiets
Maandag om 20.13 uur vond op het Admiraalsplein in Goes een aanrijding plaats tussen een personenauto en en fiets.
De 58-jarige automobilist, afkomstig uit Kapelle, verleende geeen voorrang aan de 16-jarige fietster uit Goes. Het meisje is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

W-147-2008. Aanhouding in Zierikzee
Dinsdagochtend is in een woning in Zierikzee een man aangehouden op verdenking van het plegen van strafbare feiten zoals mishandeling, vernieling, en openlijke geweldpleging in de periode juli 2007 tot januari 2008.
De 26-jarige man kon niet eerder worden aangehouden omdat er geen vast woon- en verblijfplaats van de man bekend was.
De man is in verzekering gesteld.

O-148-2008 Aanrijding
Vanmorgen rond 10.20 uur vond op de Ringbaan West in Goes een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto.
Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dongen reed over de Ringbaan West komende uit de richting van de Marconistraat en had te laat in de gaten dat zijn voorganger, een 58-jarige automobilist uit Kruiningen, afremde voor de voetgangersoversteekplaats.
Er was enkel blikschade.

Z-149-2008 Politie weet overvaller snel in te rekenen
De Zeeuwse politie heeft vanmorgen een 30-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een supermarkt in Koewacht . Vanmorgen rond 22.15 uur vond op de supermarkt C1000 te Koewacht een overval plaats waarbij de winkelbediende gedwongen werd geld af te staan.

Vrijwel op hetzelfde moment dat de overval plaatsvond kwam er bij de meldkamer van politie Zeeland een melding binnen dat er een personenauto was gestolen in Terneuzen.
Deze auto, waarmee de overvaller is gevlucht, werd aangetroffen in de Axelsestraat in Terneuzen.
Door de politie is een stuk van de straat afgezet. Op die manier kon de 30-jarige verdachte worden aangehouden. Hij stond al gesignaleerd voor de diefstal van een fiets.
Toen hij op het bureau kwam is hij gefouilleerd en in zijn zakken troffen de agenten de sleutel van de gestolen auto aan.
Ook had hij spullen bij zich die gerelateerd konden worden aan de overval.
Hoe hoog het geldbedrag is wat hij heeft meegenomen, is niet bekend.
Vrijdag wordt hij voorgeleid.